
- Angular 2 - Home
- Angular 2 - Overview
- Angular 2 - Environment
- Angular 2 - Hello World
- Angular 2 - Modules
- Angular 2 - Architecture
- Angular 2 - Components
- Angular 2 - Templates
- Angular 2 - Directives
- Angular 2 - Metadata
- Angular 2 - Data Binding
- CRUD Operations Using HTTP
- Angular 2 - Error Handling
- Angular 2 - Routing
- Angular 2 - Navigation
- Angular 2 - Forms
- Angular 2 - CLI
- Angular 2 - Dependency Injection
- Angular 2 - Advanced Configuration
- Angular 2 - Third Party Controls
- Angular 2 - Data Display
- Angular 2 - Handling Events
- Angular 2 - Transforming Data
- Angular 2 - Custom Pipes
- Angular 2 - User Input
- Angular 2 - Lifecycle Hooks
- Angular 2 - Nested Containers
- Angular 2 - Services
Angular 2 Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Angular 2. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Q 1 - Which of the following is correct about TypeScript?
A - Angular 2 is based on TypeScript.
B - This is a superset of JavaScript.
Answer : D
Explanation
All of the above options are correct.
Q 2 - Which of the following is true?
A - Angular 2 Service can be used to bring the modules together.
B - Angular 2 Template can be used to bring the modules together.
C - Angular 2 Component can be used to bring the modules together.
Answer : C
Explanation
Angular 2 Component can be used to bring the modules together.
Q 3 - Which of the following is correct about Angular 2 Directive?
A - A directive is a custom HTML element that is used to extend the power of HTML.
B - A directive can be used to import the functionality from other Angular JS modules.
Answer : A
Explanation
A directive is a custom HTML element that is used to extend the power of HTML.
Q 4 - Which of the following is correct about Angular 2 Error Handling?
A - This is done by including the ReactJS catch library and then using the catch function.
B - The catch function contains a link to the Error Handler function.
Answer : C
Explanation
Angular 2 applications have the option of error handling. This is done by including the ReactJS catch library and then using the catch function. The catch function contains a link to the Error Handler function.
Q 5 - Which of the following is correct about tsconfig.json?
Answer : D
Explanation
The target for the compilation is es5 and that is because most browsers can only understand ES5 typescript. The sourceMap option is used to generate Map files, which are useful when debugging. Hence, during development it is good to keep this option as true. The "emitDecoratorMetadata": true and "experimentalDecorators": true is required for Angular JS decorators. If not in place, Angular JS application will not compile.
Q 6 - Which of the following is correct about systemjs.config.json?
A - 'npm:': 'node_modules/' tells the location in our project where all the npm modules are located.
B - The mapping of app: 'app' tells the folder where all our applications files are loaded.
Answer : C
Explanation
'npm:': 'node_modules/' tells the location in our project where all the npm modules are located. The mapping of app: 'app' tells the folder where all our applications files are loaded.
Q 7 - Which of the following filter is used to convert an input string to percentage format.
Answer : B
Explanation
percent filter is used to convert an input string to percentage format.
Q 8 - Which of the following is correct about lifecycle hook - ngDoCheck.
A - When the value of a data bound property changes, then this method is called.
C - This is for the detection and to act on changes that Angular can't or won't detect on its own.
D - This is called in response after Angular projects external content into the component's view.
Answer : C
Explanation
ngDoCheck method is for the detection and to act on changes that Angular can't or won't detect on its own.
Q 9 - Which of the following is correct about lifecycle hook - ngAfterViewChecked.
A - This is called in response after Angular checks the content projected into the component.
B - This is called in response after Angular initializes the component's views and child views.
C - This is called in response after Angular checks the component's views and child views.
D - This is the cleanup phase just before Angular destroys the directive/component.
Answer : C
Explanation
ngAfterViewChecked method is called in response after Angular checks the component's views and child views.