Web Services Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Web Services Framework. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Answer : A

Explaination

A web services takes the help of XML to tag the data, format the data.

Answer : D

Explaination

All of the above options are true about web service interoperability.

Q 3 - Which of the following layer in Web Service Protocol Stack is responsible for describing the public interface to a specific web service?

A - Service Transport

B - XML Messaging

C - Service Description

D - Service Discovery

Answer : C

Explaination

Service Description is responsible for describing the public interface to a specific web service.

Answer : B

Explaination

HTTP stands for Hyper Text Transfer Protocol.

Answer : C

Explaination

Both of the above options are correct.

Q 6 - Is XML-RPC is language-dependent?

A - true

B - false

Answer : B

Explaination

No! XML-RPC is language-independent.

Q 7 - You can also use C# to build new web services on Windows that can be invoked from your web application that is based on JavaServer Pages (JSP) and runs on Linux.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

You can also use C# to build new web services on Windows that can be invoked from your web application that is based on JavaServer Pages (JSP) and runs on Linux.

Q 8 - A consumer of a web service is not tied to that web service directly.

A - false

B - true

Answer : B

Explaination

A consumer of a web service is not tied to that web service directly.

Q 9 - The service provider utilizes an existing web service by opening a network connection and sending an XML request.

A - true

B - false

Answer : B

Explaination

The service requestor utilizes an existing web service by opening a network connection and sending an XML request.

Q 10 - XML Messaging is responsible for encoding messages in a common XML format so that messages can be understood at either end.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

XML Messaging is responsible for encoding messages in a common XML format so that messages can be understood at either end.


web_services_questions_answers.htm

Advertisements