SVG - Mock Test


Advertisements


This section presents you various set of Mock Tests related to SVG Framework. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SVG Mock Test I

Answer : B

Explanation

SVG stands for Scalable Vector Graphics.

Answer : C

Explanation

SVG is a XML based format to draw vector images. It is used to draw two - dimentional vector images.

Answer : D

Explanation

All of the above options are correct.

Answer : C

Explanation

Both of the above options are correct.

Answer : C

Explanation

Both of the above options are correct.

Q 8 - Which of the following tag of SVG is used to draw a rectangle?

A - rect

B - rectangle

C - Both of the above.

D - None of the above.

Answer : A

Explanation

rect tag of SVG is used to draw a rectangle.

Q 9 - Which of the following tag of SVG is used to draw a circle?

A - circle

B - ellipse

C - Both of the above.

D - None of the above.

Answer : A

Explanation

circle tag of SVG is used to draw a circle.

Q 10 - Which of the following tag of SVG is used to draw a ellipse?

A - circle

B - ellipse

C - Both of the above.

D - None of the above.

Answer : B

Explanation

ellipse tag of SVG is used to draw a ellipse.

Q 11 - Which of the following tag of SVG is used to draw a line?

A - linear

B - line

C - Both of the above.

D - None of the above.

Answer : B

Explanation

line tag of SVG is used to draw a line.

Q 12 - Which of the following tag of SVG is used to draw a close ended polygon?

A - polygon

B - polyline

C - path

D - None of the above.

Answer : A

Explanation

polygon tag of SVG is used to draw a close ended polygon.

Q 13 - Which of the following tag of SVG is used to draw a open ended polygon?

A - polygon

B - polyline

C - path

D - None of the above.

Answer : B

Explanation

polyline tag of SVG is used to draw a close ended polygon.

Q 14 - Which of the following tag of SVG is used to draw a free flow path?

A - polygon

B - polyline

C - path

D - None of the above.

Answer : C

Explanation

path tag of SVG is used to draw a free flow path.

Q 15 - Which of the following tag of SVG is used to draw text?

A - text

B - polyline

C - path

D - None of the above.

Answer : A

Explanation

text tag of SVG is used to draw a text.

Q 16 - Which of the following attribute of text tag of SVG represents the x axis cordinates of glyphs?

A - x

B - y

C - dx

D - dy

Answer : A

Explanation

'x' attribute of text tag of SVG represents the x axis cordinates of glyphs.

Q 17 - Which of the following attribute of text tag of SVG represents the y axis cordinates of glyphs?

A - x

B - y

C - dx

D - dy

Answer : B

Explanation

'y' attribute of text tag of SVG represents the y axis cordinates of glyphs.

Q 18 - Which of the following attribute of text tag of SVG represents shift along with x-axis?

A - x

B - y

C - dx

D - dy

Answer : C

Explanation

'dx' attribute of text tag of SVG represents the shift along with x-axis.

Q 19 - Which of the following attribute of text tag of SVG represents shift along with y-axis?

A - x

B - y

C - dx

D - dy

Answer : D

Explanation

'dy' attribute of text tag of SVG represents the shift along with y-axis.

Q 20 - Which of the following attribute of text tag of SVG sets the rotation to be applied to all glyphs?

A - rotation

B - y

C - dx

D - dy

Answer : A

Explanation

'rotation' attribute of text tag of SVG sets the rotation to be applied to all glyphs.

Q 21 - Which of the following attribute of text tag of SVG sets the rendering length of the text?

A - rotation

B - textlength

C - dx

D - dy

Answer : B

Explanation

'textlength' attribute of text tag of SVG sets the rendering length of the text.

Q 22 - Which of the following stroke property defines color of text, line or outline of any element?

A - stroke

B - stroke-width

C - stroke-linecap

D - stroke-dasharray

Answer : A

Explanation

'stroke' property defines color of text, line or outline of any element.

Q 23 - Which of the following stroke property defines thickness of text, line or outline of any element?

A - stroke

B - stroke-width

C - stroke-linecap

D - stroke-dasharray

Answer : B

Explanation

'stroke-width' property defines thickness of text, line or outline of any element.

Q 24 - Which of the following stroke property defines different types of ending of a line or outline of any element?

A - stroke

B - stroke-width

C - stroke-linecap

D - stroke-dasharray

Answer : C

Explanation

'stroke-linecap' property defines different types of ending of a line or outline of any element.

Q 25 - Which of the following stroke property used to create dashed lines?

A - stroke

B - stroke-width

C - stroke-linecap

D - stroke-dasharray

Answer : D

Explanation

'stroke-dasharray' property is used to create dashed lines.

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 B
2 C
3 D
4 D
5 D
6 C
7 C
8 A
9 A
10 B
11 B
12 A
13 B
14 C
15 A
16 A
17 B
18 C
19 D
20 A
21 B
22 A
23 B
24 C
25 D

svg_questions_answers.htm

Advertisements