HTML5 Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to HTML5 Framework. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Which of the following tag represents an independent piece of content of a document in HTML5?

A - section

B - article

C - aside

D - header

Answer : B

Explanation

'article' tag represents an independent piece of content of a document, such as a blog entry or newspaper article.

Q 2 - Which of the following tag can be used to mark up a conversation in HTML5?

A - footer

B - nav

C - dialog

D - figure

Answer : C

Explanation

'dialog' tag can be used to mark up a conversation.

Q 3 - Which of the following input control represents a date and time (year, month, day, hour, minute, second, fractions of a second) encoded according to ISO 8601 with the time zone set to UTC in Web Form 2.0?

A - datetime

B - datetime-local

C - date

D - month

Answer : A

Explanation

'datetime' input control represents a date and time (year, month, day, hour, minute, second, fractions of a second) encoded according to ISO 8601 with the time zone set to UTC.

Q 4 - Can you use MathML tags directly in HTML5 without any plugin?

A - true

B - false

Answer : A

Explanation

Yes! The HTML syntax of HTML5 allows for MathML elements to be used inside a document using <math>...</math> tags.

Q 5 - Which value of Socket.readyState atribute of WebSocket indicates that the connection is going through the closing handshake?

A - 0

B - 1

C - 2

D - 3

Answer : C

Explanation

A value of 2 indicates that the connection is going through the closing handshake.

Q 7 - Which of the following attribute specifies if the element must have it's spelling or grammar checked?

A - item

B - itemcheck

C - spellcheck

D - itemgroup

Answer : C

Explanation

spellcheck − Specifies if the element must have it's spelling or grammar checked.

Q 8 - Which of the following attribute triggers event when media can start play, but might has to stop for buffering?

A - onbeforeplay

B - onplay

C - oncanplay

D - oncanplaythrough

Answer : C

Explanation

oncanplay − Triggers event when media can start play, but might has to stop for buffering.

Q 9 - Which of the following attribute triggers event when the length of the media is changed?

A - ondrop

B - ondurationchange

C - onemptied

D - onended

Answer : B

Explanation

ondurationchange − Triggers event when the length of the media is changed.

Q 10 - Which of the following attribute triggers event when the document comes online?

A - onloadedmetadata

B - onloadstart

C - onmessage

D - ononline

Answer : D

Explanation

ononline − Triggers event when the document comes online.

html5_questions_answers.htm
Advertisements