Hadoop Mock Test


Advertisements


This section presents you various set of Mock Tests related to Hadoop Framework. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

Hadoop Mock Test I

Q 1 - The concept using multiple machines to process data stored in distributed system is not new.

The High-performance computing (HPC) uses many computing machines to process large volume of data stored in a storage area network (SAN). As compared to HPC, Hadoop

A - Can process a larger volume of data.

B - Can run on a larger number of machines than HPC cluster.

C - Can process data faster under the same network bandwidth as compared to HPC.

D - Cannot run compute intensive jobs.

Answer : C

Q 7 - Which of these provides a Stream processing system used in Hadoop ecosystem?

A - Solr

B - Tez

C - Spark

D - Hive

Answer : C

Q 12 - Which utility is used for checking the health of a HDFS file system?

A - fchk

B - fsck

C - fsch

D - fcks

Answer : B

Q 13 - Which command lists the blocks that make up each file in the filesystem.

A - hdfs fsck / -files -blocks

B - hdfs fsck / -blocks -files

C - hdfs fchk / -blocks -files

D - hdfs fchk / -files -blocks

Answer : A

Answer : B

Answer : A

Q 16 - When a client communicates with the HDFS file system, it needs to communicate with

A - only the namenode

B - only the data node

C - both the namenode and datanode

D - None of these

Answer : C

Answer : C

Q 28 - The property used to set the default filesystem for Hadoop in core-site.xml is-

A - filesystem.default

B - fs.default

C - fs.defaultFS

D - hdfs.default

Answer : B

Q 29 - The default replication factor for HDFS file system in hadoop is

A - 1

B - 2

C - 3

D - 4

Answer : C

Q 30 - When running on a pseudo distributed mode the replication factor is set to

A - 2

B - 1

C - 0

D - 3

Answer : B

Q 31 - For a HDFS directory the replication factor(RF) is

A - same as the RF of the files in that directory

B - Zero

C - 3

D - Does not apply.

Answer : D

Q 32 - The following is not permitted on HDFS files

A - Deleting

B - Renaming

C - Moving

D - Executing.

Answer : D

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 C
2 A
3 D
4 B
5 B
6 C
7 C
8 B
9 C
10 D
11 B
12 B
13 A
14 B
15 A
16 C
17 A
18 D
19 A
20 C
21 C
22 B
23 B
24 D
25 B
26 D
27 C
28 B
29 C
30 B
31 D
32 D

hadoop_questions_answers.htm

Advertisements
E-Books Store