- EJB - Home
- EJB - Overview
- EJB - Environment Setup
- EJB - Create Application
- EJB - Stateless Bean
- EJB - Stateful Bean
- EJB - Persistence
- EJB - Message Driven Beans
- EJB - Annotations
- EJB - Callbacks
- EJB - Timer Service
- EJB - Dependency Injection
- EJB - Interceptors
- EJB - Embeddable Objects
- EJB - Blobs/Clobs
- EJB - Transactions
- EJB - Security
- EJB - JNDI Bindings
- EJB - Entity Relationships
- EJB - Access Database
- EJB - Query Language
- EJB - Exception Handling
- EJB - Web Services
- EJB - Packaging Applications
EJB Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to EJB Framework. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - Which of the following is true about entity bean?
A - This type of bean stores data of a particular user for a single session.
Answer : C
Explaination
Entity beans represents persistent data storage. User data can be saved to database via entity beans and later on can be retrived from the database in the entity bean.
Q 2 - When a local session bean is used in EJB?
Answer : A
Explaination
A local session bean is used in EJB if ejb client is in same environment where ejb session bean is to be deployed.
Q 3 - Which of the following is correct about Persistence unit in EJB persistence API?
A - It is a persistent object representing the data-store record. It is good to be serializable.
C - It describes the properties of persistence mechanism.
D - It describes the data-store related properties like connection url. user-name,password etc.
Answer : C
Explaination
Persistence unit describes the properties of persistence mechanism.
Q 4 - Which of the following annotation is used to specify that a given ejb class is a message driven bean?
Answer : C
Explaination
@javax.ejb.MessageDrivenBean annotation specifies that a given ejb class is a message driven bean.
Q 5 - @javax.ejb.ActivationConfigProperty annotation is used to specify properties required for a message driven bean.
Answer : A
Explaination
@javax.ejb.ActivationConfigProperty annotation is used to specify properties required for a message driven bean.
Q 6 - Which of the following is correct about @PrePersist annotation for a entity bean?
A - Method is invoked when an entity is created in database.
B - Method is invoked after an entity is created in database.
C - Method is invoked when an entity is deleted from the database.
D - Method is invoked after an entity is deleted from the database.
Answer : A
Explaination
@PrePersist - method is invoked when an entity is created in database.
Q 7 - Which of the following is correct about Default interceptor in EJB?
A - Such interceptor is invoked for every method of the bean.
B - Such interceptor is invoked for every bean within deployment.
C - Such interceptor is invoked for a particular method of the bean.
Answer : B
Explaination
Default interceptor is invoked for every bean within deployment.
Q 8 - What ACID stands for?
A - Atomic, Consistent,Isolated and Durable
B - Acurate, Correct,Isolated and Durable
Answer : A
Explaination
ACID stands for Atomic, Consistent,Isolated and Durable.
Q 9 - Which of the following is correct about a MANDATORY attrribute of Container Managed Transactions in EJB?
B - Indicates that a new transaction is to be started for the business method.
C - Indicates that business method will execute as part of transaction.
D - Indicates that business method should not be executed as part of transaction.
Answer : A
Explaination
MANDATORY - Indicates that business method will execute as part of transaction otherwise exception will be thrown.
Q 10 - Which of the following is correct about a PermitAll attrribute of Container Managed Transactions in EJB?
A - Indicates that class will accept those declared roles. Annotations are applied at class level.
Answer : C
Explaination
PermitAll - Indicates that business method is accessible to all. Can be applied at class as well as at method level.