Current Affairs Sep 2017 - Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs September 2017. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - RBI data reported that India’s foreign-exchange reserves surpassed historical ______billion reserve?

A - $40

B - $100

C - $400

D - $900

Answer : C

Q 2 - Amazon in union with __________to offer micro-loans to its clients?

A - Bank of Baroda

B - Bank of India

C - Bank of Maharashtra

D - Airtel payments bank

Answer : A

Q 3 - The Fourth Session of the India-Tanzania Joint Trade Committee meeting was held in _______?

A - Hyderabad

B - Rajasthan

C - New Delhi

D - Indore

Answer : C

Q 4 - Which of the following states gave his in-principle approval to construct a cycle track in the city?

A - Uttar Pradesh

B - Madhya Pradesh

C - Maharashtra

D - None

Answer : C

Q 5 - The _________state government has launched ‘Sampurna (Sishu Abond Matru Mrityuhara Purna Nirakaran Abhijan) Yojna’ scheme for pregnant women of the state?

A - Odisha

B - Gujarat and Haryana

C - Punjab

D - Rajasthan and Odisha

Answer : A

Q 6 - Who among the following was not inducted into new Cabinet rank list of Ministers?

A - Dharmendra Pradhan

B - Mukhtar Abbas Naqvi

C - Piyush Goyal

D - Hardeep Singh Puri

Answer : D

Q 7 - Who was conferred the PLuS Alliance Prize for Global Leadership and for Research Innovation?

A - Veena Sahajwalla

B - N R Narayana Murthy

C - Both A and B

D - None

Answer : C

Q 8 - According to the recently published new series of gross State Domestic Product (SDP) data with 2011-12 as the base year by Central Statistics Office(CSO), ________ and __________were the fastest growing State economies in 2015-16?

A - Jammu and Kashmir and Arunachal Pradesh

B - Jammu and Kashmir and Odisha

C - Gujarat and Madhya Pradesh

D - Kerela and Karnataka

Answer : A

Q 9 - Energy Efficiency Services Limited (EESL) has launched UJALA Scheme in the State of Melaka, Malaysia. UJALA stands for _______?

A - Ujwala Jigyasa by Affordable Lighting for All

B - Unnat Jyoti with Affordable Lights for all

C - Unnat Jyoti by Affordable Lighting for All

D - Ujwala Jyotsana with Accessible Lighting for All

Answer : C

Q 10 - ___________became the first wicketkeeper in world cricket to affect 100 stumpings in One Day Internationals?

A - MS Dhoni

B - Mathew Wade

C - AB de Villires

D - Jos Buttler

Answer : A



Advertisements