Current Affairs October 2016 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs October 2016. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Which of the following iconic places bagged award for the Cleanest Iconic Place at the Indian Sanitation Conference (INDOSAN) 2016 at Vigyan Bhavan in New Delhi?

A - Rani ki Vav

B - Hills fort of Rajasthan

C - Taj Mahal

D - Agra Fort

Answer : A

Q 2 - Twenty-one new districts were carved out of the existing 10 districts from ________________.

A - Uttar Pradesh

B - Madhya Pradesh

C - Telangana

D - Bihar

Answer : C

Q 3 - The Central Government has announced opening of at least one KVK in all 646 districts of the country. KVK stands for _____________________.

A - Kendriya Vigyan Krishi

B - Kendriya Vidhyalay Kendra

C - Krishi Vidhyalay Kendra

D - Krishi Vigyan Kendra

Answer : D

Q 4 - Who has been elected as the President of the International Gymnastics Federation?

A - Georges Guelzec

B - Bruno Grandi

C - Morinari Watanabe

D - Both a and c

Answer : C

Q 5 - The International Monetary Fund revised projections for Indias economic growth by 0.2 percentage points to ________% for 2016-17 and 2017-18?

A - 6.4

B - 7.3

C - 7.2

D - 7.6

Answer : D

Q 6 - Who has been chosen for the Mathrubhumi Literary Award 2016?

A - C Radhanirami

B - RK Narayan

C - C Radhakrishnan

D - None

Answer : C

Q 7 - Who has been appointed as Morocco's Prime Minister?

A - Abdelilah Bekirane

B - Kersti Kaljulaid

C - Abdulla Bashir

D - None

Answer : A

Q 8 - Which of the following countries announced to leave the 53-member Commonwealth of Nations?

A - Myanmar

B - Mauritius

C - Maldives

D - Sri Lanka

Answer : C

Q 9 - The first ever trade fair of the BRICS countries got underway in _____________.

A - New Delhi

B - Goa

C - Lucknow

D - Hyderabad

Answer : A

Q 10 - The Official Mascot for the 2018 FIFA World Cup Russia is named _____________.

A - Raishaan

B - Zika

C - Ziva

D - Zabivaka

Answer : D

Advertisements