Current Affairs November 2016 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs November 2016. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Answer : D

Q 2 - ______became the third Open Defecation Free state in the country.

A - Punjab

B - Kerala

C - Haryana

D - Odisha

Answer : B

Q 3 - India In a Day a documentary film released at the 47th International Film Festival of India, was directed by ______.

A - Sanjay Leela Bhansali

B - Nikhil Chopra

C - Rajamouli

D - Richie Mehta

Answer : D

Q 4 - Which of the following states signed MoU with Canada for improvement of states urban infrastructure?

A - Rajasthan

B - Arunchal Pradesh

C - Gujarat

D - Maharashtra

Answer : D

Q 5 - Nagpur Metro achieved financial closure of the project by securing a credit of Euro ______from AFD (French Development Agency).

A - 1000 billion

B - 100 million

C - 130 billion

D - 130 million

Answer :D

Q 6 - Which of the following University conferred an Honorary Doctorate on the President of India, Shri Pranab Mukherjee?

A - Bangladesh

B - Australia

C - Kathmandu

D - Coimbotore

Answer : C

Q 7 - 2016 BNP Paribas Masters Doubles title was bagged by________.

A - Henri Kontinen

B - John Peers

C - Henri Kontinen and John Peers

D - None

Answer : C

Q 8 - The President of India launched the National Student Startup Policy at the second Visitors Conference held at _____.

A - Delhi

B - Maharashtra

C - Shillong

D - Shimla

Answer : A

Q 9 - In order to provide facility of solar powered irrigation pumps to farmers of state_________, Prime minster Modi launched Saur Sujala Scheme for farmers.

A - Andhra Pradesh

B - Gujarat

C - Chhattisgarh

D - Telangana

Answer : C

Q 10 - Who was honoured with prestigious 'Kalidas Samman' national award for 2015-16?

A - Pandit Birju maharaj

B - Prof Raj Bisaria

C - Hadi Abdullah

D - Imtiaz Sulimaan

Answer : B

Advertisements