Current Affairs May 2020 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs May 2020. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - ____________ became the first state in the country to provide mid-day meal ration.

A - Mizoram

B - Odisha

C - Rajasthan

D - Madhya Pradesh

Answer : D

Q 2 - Ratnakar Matkari who passed away recently was a famous _________.

A - Cartoonist

B - Dramatist

C - Politician

D - Gymnast

Answer : B

Q 3 - The statutory provident fund contribution by both employers and employees has been reduced to ____ from existing 12% for the next three months.

A - 11%

B - 6%

C - 7%

D - 10%

Answer : D

Q 4 - Which of the following cities are declared as five-star garbage free cities?

A - Rajkot

B - Ambikapur

C - Indore

D - All of these

Answer : D

Q 5 - Rajiv Gandhi Kisaan Nyay Yojana was launched in ________.

A - Chhattisgarh

B - Odisha

C - Punjab

D - Uttarakhand

Answer : A

Q 6 - CRISIL projects ____ revenue decline and ____ profits erosion in FY 21 for India Inc.

A - 10%, 25%

B - 10%, 15%

C - 10%, 5%

D - 30%, 15%

Answer : B

Q 7 - _______ is placed 3rd among countries in scientific publication.

A - Switzerland

B - Iran

C - China

D - India

Answer : D

Q 8 - Russian President Vladimir Putin honored __________ with a commemorative World War II medal.

A - Eckhart Tolle

B - Kim-Jong Un

C - Dalai Lama

D - Pope Francis

Answer : B

Q 9 - Iraqi Parliament chose __________as its new Prime Minister.

A - Mustafa Al Kadhimi

B - Hassan Rouhani

C - Mahmoud Ahmadinejad

D - Muhyiddin Yassin

Answer : A

Q 10 - US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) has committed _________ to assist the Government of Indias response to the COVID19 epidemic.

A - $4.6 million

B - $1.6 million

C - $3.6 billion

D - $3.6 million

Answer : D

Advertisements