Current Affairs Mar 2018 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs March 2018. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - India's exports grew by _____in February-2018 to 25.8 billion dollar.

A - 5.5%

B - 4.5%

C - 7.7%

D - 3%

Answer : B

Q 2 - Biplab Kumar Deb became new Chief Minister of ____________.

A - Himachal Pradesh

B - Meghalaya

C - Assam

D - Tripura

Answer : D

Q 3 - 27th Technological Conference of Indian Jute Industries' Research Association on Shaping the Future of Jute held in__________.

A - Kolkata

B - Goa

C - Hyderabad

D - Chennai

Answer : A

Q 4 - Pyare Lal Wadali, who passed away recently was a famous __________.

A - Singer

B - Wrestler

C - Actor

D - Rockstar

Answer : A

Q 5 - President Ram Nath Kovind inaugurated World Hindi Secretariat in __________.

A - Mauritius

B - UAE

C - New Zealand

D - Saudi Arabia

Answer : A

Q 6 - Proposed Budgetary allocation in 2018-2019 for Scheme of Financial Assistance for Creation of Cultural Infrastructure is Rs._______.

A - 3900 lakh

B - 3700 lakh

C - 3670 lakh

D - 3453 lakh

Answer : B

Q 7 - Which of the following states launched, NAIPUNYA RATHAM or World on Wheels, a multi-utility vehicle which aims to bring technology to the remote corners?

A - Odisha

B - Kerela

C - Karnataka

D - Rajasthan

Answer : C

Q 8 - Who among the following won 2018 Pritzker Prize?

A - Balkrishna Doshi

B - Robert Langlands

C - Krishan Iyer

D - Rodricks Fernandes

Answer : A

Q 9 - 29th International Yoga Festival was celebrated in ___________.

A - India

B - Nepal

C - Bhutan

D - France

Answer : A

Q 10 - The first-ever multi-nation naval exercise at sea, MILES-18, was held at the__________.

A - Mediterranean Sea

B - Caribbean Sea

C - Andaman Sea

D - Atlantic Sea

Answer : C

Advertisements