Current Affairs June 2017 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs June 2017. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Which of the following members were inducted in Banks Board Bureau?

A - Shubhalaxmi Panse

B - Pradip Shah

C - Vinod Rai

D - Both a and b

Answer : D

Q 2 - Cabinet approved MoU between India and _______for export credit of USD 9 billion?

A - Korea

B - Japan

C - China

D - Greece

Answer : A

Q 3 - The World Banks Global Economic Prospects (GEP) has projected a growth rate of ___% for India in the financial year 2017-18?

A - 7.2

B - 8.8

C - 7.8

D - 7.9

Answer : A

Q 4 - Which of the following personalities has been appointed as brand ambassador of the campaign Darwaza Band?

A - Amitabh Bachchan

B - Shahrukh Khan

C - Sachin Tendulkar

D - Sridevi

Answer : A

Q 5 - Who of the following became the first Indian woman to play in Kia Super League?

A - Harmanpreet Kaur

B - Mithali Raj

C - Smriti Mandhana

D - Jhulan Goswami

Answer : A

Q 6 - ________has become the India's first city where one can have fuel delivered at one's doorstep?

A - Bengaluru

B - Chandigarh

C - Jhodhpur

D - Mumbai

Answer : A

Q 7 - Which of the following actresses was honored with Dadasaheb Phalke Award in the new category of Internationally Acclaimed Actress?

A - Aishwarya Rai

B - Konkana Sen Sharma

C - Deepika Padukone

D - Priyanka Chopra

Answer : D

Q 8 - Who of the following was named as Airline of the Year by the prestigious 2017 Skytrax World Airline Awards?

A - Singapore Airlines

B - Etihad Airways

C - Qatar Airways

D - Garuda Indonesia

Answer : C

Q 9 - _______hosted the Environment Ministerial Meeting of the G7?

A - Russia

B - Brazil

C - Japan

D - Italy

Answer : D

Q 10 - The first Mega Food Park in the state of Odisha M/s MITS Mega Food Park Pvt. Ltd was inaugurated at ____?

A - Odisha

B - Puducherry

C - Goa

D - Manipur

Answer : A

Advertisements