Current Affairs January 2020 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs January 2020. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - The United Nations (UN) annually observes the International Volunteer Day for Economic and Social Development on __________.

A - December 30

B - December 15

C - December 1

D - December 5

Answer : D

Q 2 - International Day for the Abolition of Slavery is celebrated on __________.

A - 12 December

B - 2 December

C - 22 December

D - 20 December

Answer : B

Q 3 - __________ was signed as brand ambassador of German sportswear giant Puma.

A - Priyanka Sharma

B - Virat Kohli

C - Salman Khan

D - Sunil Chhetri

Answer : D

Q 4 - Which of the following states announced the setting up of the Vikram Sarabhai Children Innovation Center (VSCIC) to identify, nurture and promote childrens innovation in the state?

A - Uttar Pradesh

B - Rajasthan

C - Gujarat

D - Nagaland

Answer : C

Q 5 -__________ has won the mens 10 metres air pistol gold medal at the 63rd National Shooting Championship.

A - Saurabh Chaudhary

B - Sarabjot Singh

C - Abhishek Verma

D - Kamal Nath

Answer : A

Q 6 - Global Drosophila Conference was held at ____________.

A - Madrid, Spain

B - Rome, Italy

C - Paris, France

D - Pune, India

Answer : D

Q 7 - India has been listed at the rank of __ in Geo-political Risk list of 2020.

A - 1st

B - 10th

C - 5th

D - 6th

Answer : C

Q 8 - ________ was found to be the most water-efficient state in India on efficiency targets in the review of state and Central government water departments.

A - Rajasthan

B - Maharashtra

C - Gujarat

D - Goa

Answer : C

Q 9 - ________ beat Pakistan to lift Diplomat Cup Cricket Championship.

A - USA

B - India

C - UK

D - China

Answer : B

Q 10 - ________ became the first state in the country where the government has made a policy to lease agricultural land.

A - Odisha

B - Punjab

C - Uttar Pradesh

D - Uttarakhand

Answer : D

Advertisements