Current Affairs February 2017 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs February 2017. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - As per the General Budget 2017-18, total allocation for Pradhan Mantri Awaas Yojana Gramin was placed at_____.

A - Rs. 23,000 crores

B - Rs. 66,000 crores

C - Rs. 77,000 crores

D - Rs. 34,000 crores

Answer : A

Q 2 - First ever training center for Para Athletes was inaugurated in___.

A - Haryana

B - Gujarat

C - Chhatisgarh

D - Jharkhand

Answer : B

Q 3 - As per the General Budget 2017-18, amount allocated for highways is _____.

A - Rs. 500 crores

B - Rs. 15,000 crores

C - Rs. 10 crores

D - Rs. 64,900 crores

Answer : D

Q 4 - Exercise Cobra Gold 2017, is joint naval exercise of ________.

A - Germany and USA

B - India and Thailand

C - China and India

D - Thailand and the United States

Answer : D

Q 5 - Which of the following state government launched the e-Prison project to enumerate jail inmates in the State?

A - Jammu and Kashmir

B - Gujarat

C - Bihar

D - Rajasthan

Answer : A

Q 6 - ASSOCHAM awarded Best MSME Bank Award (Private sector) 2016 to which of the following banks.

A - Karnataka Bank

B - HDFC bank

C - SBI bank

D - NABARD

Answer : A

Q 7 - The five-day Indian Panorama Film Festival (Public Screening of films) was organized in _____________.

A - Port Blair, Andaman and Nicobar Islands

B - Panaji, Goa

C - Chandigarh

D - Pondicherry

Answer : A

Q 8 - Which of the following has been appointed as First Women Foreign Secretary of Pakistan ___.

A - Aizaz Ahmad Chaudhry

B - Shahnaz Janjua

C - Tehmina Janjua

D - TK Linxou

Answer : B

Q 9 - Which of the following states inaugurated the Composite Regional Centre for Persons with Disabilities?

A - Arunachal Pradesh

B - Bihar

C - Nagaland

D - Uttarakhand

Answer : A

Q 10 - As per a data released by the Department of Industrial Policy and Promotion, Foreign Direct Investment in the country grew 18 per cent in 2016, to_____.

A - 46 billion dollars

B - 50 million dollars

C - 50 billion dollars

D - 46 million dollars

Answer : D

Advertisements