Current Affairs Feb 2016 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs February 2016. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Who is sworn in as the CM of Arunachal Pradesh?

A - Dorjee Khandu

B - Jarbom Gamlin

C - Nabam Tuki

D - Kalikho Pul

Answer : D

Q 2 - Which organization has become the Worlds most valuable company?

A - Microsoft

B - Dell

C - Apple Inc.

D - Alphabet Inc.

Answer : D

Q 3 - World Cancer Day is observed on which date in February?

A - 4th February

B - 26th February

C - 18th February

D - 1st February

Answer : A

Q 4 - Where did PM Modi inaugurated the Make in India Centre during the Make in India Week that concluded on 18 February 2016?

A - Mumbai

B - Hyderabad

C - Kolkata

D - New Delhi

Answer : A

Q 5 - India has approved a $150 million credit on February 24, 2016 for the development of Irans ____________ port.

A - Chabahar

B - Bandar Mahshahr

C - Ras Bahrgan

D - Kish Island

Answer : A

Q 6 - Who is the head of the commerce and advertising platforms of Flipkart?

A - Ankit Nagori

B - Binny Bansal

C - Sachin Bansal

D - Mukesh Bansal

Answer : B

Q 7 - Which New Zealand cricketer scored the fastest century in test cricket?

A - Kane Williamson

B - Nathon McCullum

C - Brandon McCullum

D - Martin Guptill

Answer : C

Q 8 - Name the lightest gun which was indigenously developed as a part of the "Make in India" initiative.

A - Glock 17

B - Nidar

C - Nirbheek

D - 0.32 Revolver MK

Answer : B

Q 9 - Which international airport in India launched a mobile application on February 14, 2016 for cargo operations to reduce paper work and track movement of shipments on real time?

A - Rajiv Gandhi International Airport, Hyderabad

B - Chhatrapati Sivaji International Airport, Mumbai

C - Indira Gandhi International Airport, New Delhi

D - Kempe Gowda International Airport, Bengaluru

Answer : C

Q 10 - Indias ace squash player _________________ won the gold medal in the womens individual category at the 12th South Asian Games (SAG).

A - Joshna Chinappa

B - Dipika Pallikal

C - Bhuvneshwari Kumari

D - Lakshmi Shruti Settipalli

Answer : A

Advertisements