Current Affairs August 2020 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs August 2020. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - _______ of the Mercedes won the British Grand Prix 2020.

A - Valtteri Bottas

B - Charles Leclerc

C - Max Verstappen

D - Lewis Hamilton

Answer : D

Q 2 - The Monetary Policy Committee of the Reserve Bank of India projected that Indias GDP is likely to contract by _____ in CY2020.

A - 4.5%

B - 4.75%

C - 5%

D - 6%

Answer : A

Q 3 - The first ICMR-approved mobile RT-PCR Covid-19 testing laboratory has been set up in _______.

A - Kerela

B - Karnataka

C - Telangana

D - Tamil Nadu

Answer : B

Q 4 - The United Nations (UN) International Youth Day is celebrated annually on_______.

A - August 12

B - August 7

C - August 1

D - August 22

Answer : A

Q 5 - Industrial production declined by ___% in June.

A - 16.2

B - 16.6

C - 15.6

D - 17.6

Answer : B

Q 6 - Indias overall exports (Merchandise and Services combined) in April-July 2020-21 are estimated to be USD______.

A - 141.82 billion

B - 41.82 billion

C - 181.82 billion

D - 191.82 billion

Answer : A

Q 7 - Multi Commodity Exchange of India (MCX) launched Indias first bullion index named ________.

A - MCdex

B - Bulldex

C - India MCX

D - BullMCX

Answer : B

Q 8 - ________ was awarded 'Rajiv Gandhu Khel Ratna award' in field of cricket.

A - Kuldeep Yadav

B - Virat Kohli

C - Rohit Sharma

D - None

Answer : C

Q 9 - Tenzing Norgay National Adventure award for water adventure was awarded to _____________.

A - Anita Devi

B - Satendra Singh

C - Taka Tamut

D - Lakha Singh

Answer : B

Q 10 - World Senior Citizens day is observed on __________.

A - 21 August

B - 20 August

C - 17 August

D - 11 August

Answer : A

Advertisements