HTML5 Mock Test


Advertisements


This section presents you various set of Mock Tests related to HTML5 Framework. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

HTML5 Mock Test I

Q 2 - Which of the following feature is a part of HTML 5?

A - Persistent Local Storage

B - WebSocket

C - Server-Sent Events

D - All of the above.

Answer : D

Explanation

All of the above options are new features introduced in HTML5.

Q 3 - Which of the following feature is a part of HTML 5?

A - Canvas

B - Audio & Video

C - Geolocation

D - All of the above.

Answer : D

Explanation

All of the above options are new features introduced in HTML5.

Q 4 - Which of the following browser supports HTML5 in its latest version?

A - Apple Safari

B - Google Chrome

C - Both of the above.

D - None of the above.

Answer : C

Explanation

Both of the above browsers supports HTML5.

Q 5 - Which of the following browser supports HTML5 in its latest version?

A - Mozilla Firefox

B - Opera

C - Both of the above.

D - None of the above.

Answer : C

Explanation

Both of the above browsers supports HTML5.

Q 6 - Which of the following browser supports HTML5 in its latest version?

A - Mozilla Firefox

B - Opera

C - Both of the above.

D - None of the above.

Answer : C

Explanation

Both of the above browsers supports HTML5.

Q 7 - Is HTML5 backward compatible with old browsers?

A - true

B - false

Answer : A

Explanation

Yes! HTML5 is designed, as much as possible, to be backward compatible with existing web browsers.

Q 8 - Are HTML tags case sensitive?

A - true

B - false

Answer : B

Explanation

No! HTML tags are not case sensitive.

Q 9 - Which of the following tag represents a generic document or application section in HTML5?

A - section

B - article

C - aside

D - header

Answer : A

Explanation

'section' tag represents a generic document or application section. It can be used together with h1-h6 to indicate the document structure.

Q 10 - Which of the following tag represents an independent piece of content of a document in HTML5?

A - section

B - article

C - aside

D - header

Answer : B

Explanation

'article' tag represents an independent piece of content of a document, such as a blog entry or newspaper article.

Q 11 - Which of the following tag represents a piece of content that is only slightly related to the rest of the page in HTML5?

A - section

B - article

C - aside

D - header

Answer : C

Explanation

'aside' tag represents a piece of content that is only slightly related to the rest of the page.

Q 12 - Which of the following tag represents the header of a section in HTML5?

A - section

B - article

C - aside

D - header

Answer : D

Explanation

'header' tag represents the header of a section.

Q 13 - Which of the following tag represents the footer of a section in HTML5?

A - footer

B - nav

C - section

D - dialog

Answer : A

Explanation

'footer' tag represents the footer of a section.

Q 14 - Which of the following tag represents a section of the document intended for navigation in HTML5?

A - footer

B - nav

C - section

D - dialog

Answer : B

Explanation

'nav' tag represents a section of the document intended for navigation.

Q 15 - Which of the following tag represents a section of the document intended for navigation in HTML5?

A - footer

B - nav

C - section

D - dialog

Answer : B

Explanation

'nav' tag represents a section of the document intended for navigation.

Q 16 - Which of the following tag can be used to mark up a conversation in HTML5?

A - footer

B - nav

C - dialog

D - figure

Answer : C

Explanation

'dialog' tag can be used to mark up a conversation.

Q 17 - Which of the following tag can be used to associate a caption together with some embedded content in HTML5?

A - footer

B - nav

C - dialog

D - figure

Answer : D

Explanation

'figure' tag can be used to associate a caption together with some embedded content, such as a graphic or video.

Q 22 - Which of the following input control represents a date and time (year, month, day, hour, minute, second, fractions of a second) encoded according to ISO 8601 with the time zone set to UTC in Web Form 2.0?

A - datetime

B - datetime-local

C - date

D - month

Answer : A

Explanation

'datetime' input control represents a date and time (year, month, day, hour, minute, second, fractions of a second) encoded according to ISO 8601 with the time zone set to UTC.

Q 23 - Which of the following input control represents a date and time (year, month, day, hour, minute, second, fractions of a second) encoded according to ISO 8601 with no time zone information in Web Form 2.0?

A - datetime

B - datetime-local

C - date

D - month

Answer : B

Explanation

'datetime-local' input control represents a date and time (year, month, day, hour, minute, second, fractions of a second) encoded according to ISO 8601 with no time zone information.

Q 24 - Which of the following input control represents a date (year, month, day) encoded according to ISO 8601 in Web Form 2.0?

A - datetime

B - datetime-local

C - date

D - month

Answer : C

Explanation

'date' input control represents a date (year, month, day) encoded according to ISO 8601.

Q 25 - Which of the following input control represents a date consisting of a year and a month encoded according to ISO 8601 in Web Form 2.0?

A - datetime

B - datetime-local

C - date

D - month

Answer : D

Explanation

'month' input control represents a date consisting of a year and a month encoded according to ISO 8601.

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 D
2 D
3 D
4 C
5 C
6 C
7 A
8 B
9 A
10 B
11 C
12 D
13 A
14 B
15 B
16 C
17 D
18 C
19 C
20 D
21 D
22 A
23 B
24 C
25 D

html5_questions_answers.htm

Advertisements
E-Books Store