Perfect Tense of Verbs Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Perfect Tense of Verbs. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - I ... too long to go to this movie, so I can’t back out now.

A - am waited

B - am waited

C - have waited

D - waited

Answer : C

Explanation

The action happened in the past, but it led to a resultant action, or reaction in the present, so it is present perfect.

Q 2 - This is the best sauce I … ever.

A - Had tasted

B - Has tasted

C - Have tasted

D - Will have tasted

Answer : C

Explanation

The action happened in the past, but it led to a resultant action, or reaction in the present, so it is present perfect.

Q 3 - I … half the book tomorrow by this time.

A - Had read

B - Has read

C - Have read

D - Will have read

Answer : D

Explanation

The speaker assumes that the action will have happened at a future date by the same time, so it is future perfect.

Q 4 - I wonder what ... them to each other in the first place.

A - Had attracted

B - Has attracted

C - Have attracted

D - Will have attracted

Answer : A

Explanation

The action happened earlier than the other action mentioned in the sentence, hence it is to be mentioned in past perfect.

Q 5 - They ... out most of his teeth, but they ... pulled his wisdom teeth yet.

A - Pulled, had not

B - Has pulled, have not

C - Have pulled, have not

D - Will have pulled, have not

Answer : C

Explanation

The action happened in the past, but it led to a resultant action, or reaction in the present, so it is present perfect.

Q 6 - John ... treatment for two years and is now fit to be discharged.

A - Had received

B - Has received

C - Have received

D - Will have received

Answer : B

Explanation

The action happened in the past, but it led to a resultant action, or reaction in the present, so it is present perfect.

Q 7 - The marathon runner ... for ten kilometers when he collapsed and fell.

A - Had run

B - Has run

C - Have run

D - Will have run

Answer : A

Explanation

The action happened earlier than the other action mentioned in the sentence, hence it is to be mentioned in past perfect.

Q 8 - I ... to tell him the truth soon, as there were many rumors flying already.

A - Had

B - Has

C - Have

D - Will have

Answer : A

Explanation

The action happened earlier than the other action mentioned in the sentence, hence it is to be mentioned in past perfect.

Q 9 - I realize I ... written ten tests already and am yet to clear the papers.

A - shall be

B - shall have been

C - will be

D - shall have

Answer : D

Explanation

The action had started in the past but generates interest in the present.

Q 10 - ... ever heard of "Pompeii" before?

A - Did you

B - Have you

C - Do you

D - Will you

Answer : B

Explanation

The action had started in the past but generates interest in the present.


perfect_tense_of_verbs.htm

Advertisements