SAP Webi Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to SAP Webi. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP Webi Mock Test IV

Q 1 - To create a section on a dimension in Webi report, where you can select Insert section option in Webi Rich client?

A - Analysis

B - Report Elements

C - Format

D - Page Setup

E - Data Access

Answer : B

Explanation

To create a section from a Dimension, Go to Report Elements → Section → Insert Section

Q 2 - What is the maximum number of alerters you can use in Webi document?

A - 10

B - 20

C - 30

D - 40

Answer : C

Q 3 - In Webi Rich client, where you can add break in a Webi document?

A - Analysis

B - Report Elements

C - Format

D - Page Setup

E - Data Access

Answer : A

Explanation

Select the column on which you want to insert a Break. Next is to Go to Analysis → Display → Break → Add Break

Q 4 - Which of the following is not a chart type in Webi client?

A - Box

B - Bar

C - Point

D - Radar

E - Dot

Answer : E

Q 5 - Which of the following chart in Webi can be used to show five number summary based on distribution of a dataset: the maximum, the minimum, the first quartile, the third quartile, and the median and can also show abnormal values called outliers?

A - Map chart

B - Dot chart with 2 axis

C - Point chart

D - Box Plot

E - Pie

Answer : C

Q 6 - Which of the following can be used to highlight some specific values in the report. If you want you can show specific low or high values with some specific colors?

A - Sections

B - Break

C - Conditional formatting

D - Conditional Rules

E - Prompts

Answer : C

Explanation

Conditional Formatting is used to highlight some specific values in the report. If you want you can show specific low or high values with some specific colors. Conditional formatting can be applied to below elements −

  • Rows in horizon tables
  • Columns in Vertical tables
  • Cells in forms and cross tables
  • Sections
  • Free Holding Cells

Q 7 - Which of the following is not a type of Report filter in Webi rich client?

A - Standard Report Filter

B - Simple Report Filter

C - Query filter

D - None of the above

Answer : C

Explanation

Types of Report Filters −

You can create below types of report filters.

Standard Report Filters −

These filters are used to filter on a single value or lists of values. These are most flexible type of report filters.

Simple Report Filters −

They provide an easy way to create filters using Equal to operator. These filters apply on single value.

Q 8 - Which of the following is not an aggregation function that can be used in a Webi document?

A - Max

B - Min

C - Count All

D - Count

E - Average

Answer : C

Q 10 - Which of the following allows you to use text boxes, radio buttons in a Webi report?

A - Filters

B - Sections

C - Break

D - Input Control

E - Conditional formatting

Answer : D

Explanation

Input controls are used to filter and analyze the report data. You define input controls using text boxes and radio buttons. Input controls are associated with report elements like tables and section headers and use control to apply filter on report elements.

Q 11 - To use a formula in WebI report, report should be opened in which of the following mode?

A - Data

B - Design

C - Read

D - All of the above

Answer : B

Q 12 - You merge the data from different data sources in a Webi report. You have created Query 1 and Query 2 in Query Panel and in report, you are facing sync issue that doesn’t allow you to add objects in report. Which of the following can be used to solve this issue?

A - Go to Data Access → Data Providers → Merge

B - Go to Variable → New Variable

C - Go to Data Access → Add new Query

D - None of the above

Answer : B

Explanation

Sometime it doesn’t allow you to add objects in report from either of query cos of sync issue. In this case you can create a new variable for that object.

Answer : C

Explanation

Drill allows you to move to level up or level down as per the hierarchy in Universe.

To set Drill option In a WebI report, go to Analysis tab → Interact → Drill → Start Drill

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 B
2 C
3 A
4 E
5 C
6 C
7 C
8 C
9 B
10 D
11 B
12 B
13 C
sap_webi_questions_answers.htm
Advertisements