SAP Webi Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to SAP Webi. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP Webi Mock Test III

Q 1 - Which of the following can be used to extract the word ‘smart’ from the product category smart watch?

A - Right((Product cat),5)

B - Right(5; [Product cat])

C - Left ([Product cat];5)

D - All of the above

Answer : C

Q 2 - Which of the following can be used to set drill option in a Webi document?

A - Query Panel

B - Result Objects in Webi Rich client

C - Tools option in Webi Rich client

D - Report Properties

Answer : C

Q 3 - You can create Webi documents based on BEx (business Exchange Queries) created by BEx Query Designer which is based on Info Cube in SAP BW system. You can only use BEx queries which are flagged with “Allow External access to the Query”?

A - True

B - False

Answer : A

Explanation

You can create Webi documents based on BEx (business Exchange Queries) created by BEx Query Designer which is based on Info Cube in SAP BW system. You can connect to a BEx query in WebI with use of BICS BI consumer service connection. You need not to create Universe for BEx queries and all attributes, hierarchies, dimensions and measures are automatically mapped in WebI document.

You can edit, create, refresh documents based on BEx using Web Intelligence Rich Internet Application Applet based, WebI Rich Client. If you are using WebI DHTM web interface, you can only view or refresh a WebI document based on BEx and can’t edit them.

Below points about BEx should be considered −

You can only use BEx queries which are flagged with “Allow External access to the Query”.

To manage object mapping, refer to restriction and equivalent pages to ensure correct use of queries.

Q 4 - To create a BICS connection in CMC, which provider you should choose?

A - Universe

B - SAP BW

C - SAP HANA

D - SQL Server

Answer : B

Explanation

You can create a BICS connection in CMC or also in Information Design Tool. A connection can be created to a single BEx query or to an Info Provider in BW.

Q 5 - Which of the following allow multiple users to view one document to display different sub set of data in database?

A - Filters

B - Prompts

C - Drill

D - Contexts

Answer : B

Explanation

Prompt is defined as special filter for users which allows them to enter a value every time data is refreshed in the document.

Using prompts, you have multiple users viewing one document to display different sub set of data in database. Prompts allow you to retrieve the data from database and reduce the time.

Q 6 - Which of the following is not a part of a Prompt in query panel?

A - An Object

B - Message

C - An Operand

D - An Operator

Answer : D

Explanation

A Prompt contains below section −

  • An Object
  • An Operator
  • Message

Q 7 - You can also combine prompts with query filters for limit the data in the document and to select a specific record from the filtered data?

A - True

B - False

Answer : A

Q 8 - Where do formulas get store when you use in a Webi report?

A - Universe

B - Query Panel

C - Report Page

D - PDF

Answer : C

Q 9 - To activate interactive viewing, which of the following can be used?

A - Preferences in WebI

B - Preferences in Query Panel

C - Webi document Properties

D - Preferences in BI Launchpad

Answer : D

Q 10 - Which of the following is not a Drill method in a Webi document?

A - Drill Up

B - Drill Down

C - Drill Through

D - Drill By

Answer : C

Q 11 - Which of the following support offline mode to work on a document?

A - BI Launchpad

B - IDT

C - Webi Rich Client

D - All of the above

Answer : C

Answer : D

Explanation

You can rank the unranked data from database in your report. Database ranking allows you to rank the data at database level so when you run a query, data returned by query is already ranked.

Database ranking is done by editing the script generated by query. If you database doesn’t support ranking, then option to create ranking will not highlight in query panel.

Also note that Ranking can’t be created on hierarchical data.

Q 13 - To divide the information into smaller part for better analysis and allows Business managers to analyze the data in more effective manner. Which of the following can be used in Webi report?

A - Page Break

B - Section

C - Hierarchies

D - Filters

Answer : B

Explanation

You can use sections to divide the information into smaller part for better analysis. Section allows Business managers to analyze the data in more effective manner.

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 C
2 C
3 A
4 B
5 B
6 D
7 A
8 C
9 D
10 C
11 C
12 D
13 B
sap_webi_questions_answers.htm
Advertisements