SAP SRM Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to SAP SRM. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP SRM Mock Test III

Q 1 - In a Shopping cart, which of the following is not a part of header details?

A - Cart Number

B - Name

C - Status

D - Item Details

Answer : D

Explanation

In header section, you have details of shopping cart- cart number, name, status, created date and who has created the shopping cart.

Answer : A

Explanation

Key steps in Shopping cart −

  • Selecting Goods/Services
  • Shopping Cart
  • Complete and Order
  • Confirmation

Q 3 - You can also install SAP SRM as standalone without a backend system?

A - True

B - False

Answer : A

Q 4 - In Classic and Extended Classic model, you can perform goods receipt or invoices in any of the system?

A - True

B - False

Answer : A

Explanation

Extended Classis Deployment

In this deployment model, procurement process takes place in SAP SRM system and PO is generated in SRM system and a read only copy is created in back end ERP system.

You can perform goods receipt or invoices in any of the system as in case of classic scenario.

Q 5 - Consider a case where you have multiple contracts with a Supplier ABC. Now with increase in order volume, you will get an additional discount of x%. Now you maintain multiple contracts with this supplier ABC, you have to change all contracts. This can be done using which of the following approach?

A - One by One change for all Central contracts

B - Mass changes to all central contracts

C - Decoupled deployment model

D - All of these

Answer : B

Explanation

You can perform same changes to one or more central contracts or to a central contract hierarchy. This is used to perform mass changes to multiple contracts as per business need.

To make mass changes for central contract, you have to search and select contracts in central repository.

To perform mass change, go to mass change option and it will open the wizard.

Q 7 - When you are transferring data from backend system to R/3 and something stuck in queue, which of the following transaction is used to fix this?

A - SMQ1

B - SMQ5

C - SMQ10

D - SM59

Answer : A

Q 8 - In which of the following function, suppliers are provided with access to purchaser’s procurement system and they are able to provide fast response?

A - Central Contract Management

B - Supplier Self Service

C - Live Auction Cockpit LAC

D - All of the above

Answer : B

Explanation

Supplier self-service is one of the component in SRM that shortens the procurement life cycle time and reduce the costing of procurement process. In SUS, suppliers are provided with access to purchaser’s procurement system and they are able to provide fast response.

Q 9 - To open Supplier Self Service, where do you navigate in SRM portal?

A - RFx and Auctions

B - Central Contract Management

C - Supplier Portal Administrator

D - Order Collaboration

Answer : D

Explanation

To open SUS portal, go to Order Collaboration → Supplier Services

Q 10 - Which of the following component comes under Supplier Self Service portal?

A - Purchase Orders

B - Shipping Notifications

C - Scheduling Agreement Releases

D - All of the above

Answer : D

Answer : E

Explanation

LAC is deployed as part of the overall installation of SAP SRM with SAP NetWeaver Java Application Server (J2EE Engine). If you install the SRM ABAP system and J2EE Engine on the same machine, ABAP back-end system is the default data source, as desired. However, if you install the J2EE Engine on a separate machine, you must change the default setting and select the SRM ABAP back end as the data source for the J2EE Engine.

The following deployment options are available

  • Live Auction Cockpit on Java Web Server
  • Live Auction Cockpit on ABAP Web Server
  • Live Auction Cockpit on Java Web Server in supplier self-services
  • Live Auction Cockpit on ABAP Web Server in supplier self-services

Q 12 - Which of the following supplier evaluation method is based on confirmation, invoice, and advanced supplier list?

A - Event-driven evaluation

B - Ad-hoc surveys

C - All of these

D - None of the above

Answer : A

Explanation

SAP supports two main methodologies for Supplier Evaluation −

Event-driven evaluation, triggered from confirmation, invoice, and advanced supplier list.

Ad-hoc surveys using the Supplier Survey Cockpit.

Q 13 - Which of the following is used to define numbers for local bid invitations for RFQ’s in bidding engine and LAC?

A - External Number Ranges

B - Internal Number Ranges

C - Customer Code

D - Org Structure

Answer : B

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 D
2 A
3 A
4 A
5 B
6 B
7 A
8 B
9 D
10 D
11 E
12 A
13 B
sap_srm_questions_answers.htm
Advertisements