SAP SRM Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to SAP SRM. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP SRM Mock Test II

Q 1 - In SAP SRM, to perform tax calculation you have to create a shopping cart or raise a Purchase Order?

A - True

B - False

Answer : A

Q 2 - When the distribution of a central contract to back end system is failed, then system sets the status?

A - Failed distribution

B - Incorrect Distribution

C - Deleted

D - Completed

Answer : B

Q 3 - When a contract is selected for renew and is in saved state, the status of contract is set as?

A - In Renewal

B - In Negotiation

C - In Distribution

D - All of the above

Answer : B

Explanation

When a contract is selected for renew and is in saved state, the status of contract is set as in negotiation.

Q 4 - In which of the following invitation type, hyperlink to login to SAP bidding engine is sent to some specific set of bidders via email. Bidders can login to Bidding engine and enter the bid?

A - Public Bid Invitations

B - Restricted Bid Invitations

C - Both

Answer : B

Explanation

Public Bid Invitations

These bid invitations are available to all bidders via a web portal. Bidders can access the url available on web portal to login to SAP bidding engine and there they can enter the bids. If you want some specific bidders to send the bid, you can directly email them the bid invitation.

Restricted Bid invitations

In restricted bid invitations, hyperlink to login to SAP bidding engine is sent to some specific set of bidders via email. Bidders can login to Bidding engine and enter the bid.

Q 5 - Which of the following is defined as a response to RFx where a bidder confirms the goods selling and services to buyers/purchasers as per specific criteria?

A - Quotation

B - Bid Invitation

C - RFx

D - Central Contract

Answer : A

Explanation

A Quotation is defined as a response to RFx where a bidder confirms the goods selling and services to buyers/purchasers as per specific criteria. As part of bid invitation process when the email is triggered, supplier gets the information on the request for quotation. Suppliers start bidding as per the bid invitation and when they submit the bid in SAP Bidding engine, final price is shown.

Q 6 - It is possible to convert RFx to a live auction?

A - True

B - False

Answer : A

Q 7 - When you convert RFx to live auction by choosing Convert to Auction button in RFx, RFx is set to the status?

A - Released

B - Distributed

C - Completed

D - In Process

Answer : C

Q 8 - Which of the following is not a standard scenario that is available under Supplier Relationship Management?

A - Service Procurement

B - Self-driven procurement

C - Extended Classic Scenario

D - None of these

Answer : C

Q 9 - In SAP, you can create invoicing using which of the following references?

A - Using local purchase orders

B - With value limit

C - For services

D - All of the above

Answer : D

Explanation

In SAP SRM, invoices can be created using following methods −

Using local purchase orders

For which confirmations have already been entered or for which no confirmations are expected.

With value limit (provided the value limit has not been exceeded).

For services

When there is no purchase orders or confirmations, you enter the data from a supplier invoice that you have received by means other than the system.

Q 10 - Using transaction, you can replicate vendor from backend system into vendor organization?

A - True

B - False

Answer : A

Q 11 - Is Shopping cart creation and back end processing independent on deployment scenario?

A - True

B - False

Answer : B

Explanation

Shopping cart creation and back end processing depends on deployment scenario.

Q 12 - In which of the following scenario, shopping cart and other processing is done in SRM system and only final invoice is sent to backend system for financial accounting?

A - In Extended classic scenario

B - In Classic Scenario

C - In a standalone scenario

D - All of the above

Answer : C

Explanation

In a classic model, you create the shopping cart in SRM system and all other procurement process- PO, goods receipt, and follow up documents are worked in back end system.

In Extended classic scenario, shopping cart is created in SRM system and PO and follow up documents are also created in SRM and replicated in back end system.

In a standalone scenario, shopping cart and other processing is done in SRM system and only final invoice is sent to backend system for financial accounting.

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 A
2 B
3 B
4 B
5 A
6 A
7 C
8 C
9 D
10 A
11 B
12 C
sap_srm_questions_answers.htm
Advertisements