SAP Solman Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to SAP Solman. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP Solman Mock Test IV

Answer : E

Answer : A

Explanation

This used is required to perform single or periodic operation activities and to check the status of all the activities using GP log book.

Required roles under IT Task Planning

  • SAP_SM_GP_DIS
  • SAP_TASK_INBOX_DIS
  • SAP_TASK_PLANNING_ALL
  • SAP_SMWORK_BASIC_TECHADMIN
  • SAP_SM_BP_DISPLAY
  • SAP_SM_IT_EVENTS_DISP
  • SAP_SYSTEM_REPOSITORY_DIS
  • SAP_TASK_INBOX_ALL
  • SAP_ITCALENDER_DIS

Q 3 - In SAP Solman, which of the following is used to perform the changes?

A - Change and Transport System

B - Change Request Management

C - Quality Gate Management

D - All of the above

Answer : A

Explanation

This allows you to distribute changes in ABAP and non ABAP objects. You use central Change and Transport system to perform the changes.

Q 5 - To create a change request, which of the following role should be assigned?

A - SAP_CM_REQUESTER

B - SAP_CM_APPROVER

C - SAP_CM_MANAGER

D - SAP_CM_COORDINATOR

Answer : A

Explanation

To create a change request, role SAP_CM_REQUESTER should be assigned.

Q 6 - Which of the following process deals with system alerts using monitoring service or by key users?

A - Change Management

B - Incident Management

C - Business Process Management

D - IT Task Management

Answer : B

Explanation

When an issue occurs in SAP system, an end user can create an incident message. Incident Management process deals with resolving incidents, raised by end users, system alerts using monitoring service or by key users. Incident, Problem and Change Management is part of IT Service Management Work Center in Solution Manager that provides central management of processes and messages.

Q 7 - In SAP Solution Manager IT Service Management when you create a Support message, it is directly assigned to?

A - Resolver Team

B - Change Management

C - Service Desk

D - Business Users

Answer : C

Explanation

When you create a Support message, it is directly assigned to Solution Manager Service Desk.

Q 8 - Which of the following processes in SAP Solman deals with importing enhancement and support packages, and implementing critical SAP Notes?

A - Incident Management

B - Business Process Operations

C - IT Task Management

D - Maintenance Management

Answer : D

Explanation

Maintenance Management includes importing enhancement and support packages, and implementing critical SAP Notes. This function allows you to perform multiple functions for system Landscape.

Q 9 - In SAP system, you can keep the data separate for different clients using?

A - At Operating System Level

B - At Kernel Level

C - At SLD level

D - None of these

Answer : B

Q 10 - In SAP Solman, Technical monitoring also involve Integration Monitoring?

A - True

B - False

Answer : A

Explanation

Technical monitoring also involve Integration Monitoring, where you can perform −

  • PI Monitoring
  • Interface and Connection Monitoring
  • Message Flow Monitoring
  • Connection Monitoring
  • Workflow Monitoring

Q 11 - When a Change request is approved by Change Manager/ Person Responsible to validate and approve change, which of the following doc is generated?

A - Request for Change

B - Change Document

C - Test Plan

D - Risk Analysis document

Answer : B

Explanation

When a Change request is approved by Change Manager/ Person Responsible to validate and approve change, change document is created automatically in the system and the status of document is marked as being implemented.

Q 12 - Which of the following can be used to raise a change request in SAP Solman?

A - From Business Blueprint

B - From a Solution

C - From a Roadmap

D - From an Incident

E - A, B & C

F - All of these

Answer : F

Explanation

A Change request can be created from the following reference objects −

  • From WebUI Client
  • From an Existing Template
  • From Business Blueprint
  • From a Solution
  • From a Roadmap
  • From an Incident
  • From a Job Request
  • From System Recommendations
  • From a Project Task

Q 13 - In SAP Solman, Work Centers are central work environments that provide access to role-specific functions. You can access Work Centers using NetWeaver Business Client NWBC?

A - True

B - False

Answer : B

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 E
2 A
3 A
4 D
5 A
6 B
7 C
8 D
9 B
10 A
11 B
12 F
13 B
sap_solman_questions_answers.htm
Advertisements