SAP Solman Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to SAP Solman. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP Solman Mock Test II

Answer : C

Q 2 - Which of the following Transaction code can be used to release a task?

A - SE03

B - SE05

C - SE07

D - SE09

Answer : D

Q 4 - In SAP Solman, Landscape management database LMDB gets all its information from -------------- where all the system register itself?

A - Process Integration

B - System Landscape Directory

C - Technical Monitoring

D - Software Update Manager

Answer : B

Explanation

LMDB gets all the information from the System Landscape Directory SLD where all the system register itself. Most of the technical systems contains data suppliers that provides direct information to SLD for registration.

Q 5 - LMDB receives SLD changes automatically when a change occurs, using polling by LMDB, or active change notifications by the SLD?

A - True

B - False

Answer : A

Q 6 - Which of the following activities doesn’t require use of Work modes in SAP Solution Manager?

A - Maintenance

B - System Migration

C - Patch upgrades

D - Project Definition

E - Customizing Changes

Answer : D

Explanation

You can use various work modes in SAP Solution Manager to perform the following activities −

  • Maintenance
  • System Migration
  • Patch upgrades
  • Customizing changes

Q 7 - In SAP Solman, logical landscape information about product systems is provided by the technical systems and SLD?

A - True

B - False

Answer : B

Explanation

Logical landscape information about product systems must be created manually because this information is not provided by the technical systems and the SLD.

Q 8 - Which of the following is type of work mode in SAP Solman?

A - Technical Work Mode

B - Business Work Mode

C - Both of the above

Answer : C

Explanation

Work modes can be divided in to further categories −

  • Technical work mode
  • Business Work Mode

Q 9 - Maintenance Mode is type of Business Work mode?

A - True

B - False

Answer : B

Q 10 - In Planning down time Technical mode, system is technically up and you have no access?

A - True

B - False

Answer : B

Explanation

Planning Downtime

Technical work mode is defined as work mode during which the system is technically down and you do not have access. System administrators can use this work mode to perform planned administration tasks that can only be performed during downtime.

Q 11 - Which of the following is not a type of Business Work mode in SAP Solman?

A - Peak Business Hours

B - Non-Peak Business Hours

C - Non-Business Hours

D - Maintenance Mode

Answer : D

Q 12 - Which of the following roles are required to perform Work Center Technical Administration?

A - SAP_SM_DTM_DIS

B - SAP_ITCALENDER

C - SAP_NOTIF_DISP

D - SAP_SMWORK_SYS_ADMIN

Answer : D

Explanation

Following roles are required to perform Work mode management and IT calendar activities −

SAP_SM_DTM_DISWork Mode Management (Display authorization)
SAP_ITCALENDERDisplay of Work Modes in IT Calendar
SAP_NOTIF_DISPNotification Management
SAP_SMWORK_SYS_ADMINWork Center: Technical Administration

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 C
2 D
3 B
4 B
5 A
6 D
7 B
8 C
9 B
10 B
11 D
12 D
sap_solman_questions_answers.htm
Advertisements