SAP PP Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to SAP PP. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP PP Mock Test IV

Q 1 - When raw material is consumed to produce material as per Production order, to perform goods issue movement type is?

A - 251

B - 101

C - 261

D - 103

Answer : C

Explanation

In SAP PP, goods issue is done when raw material is consumed to produce material as per Production order. When goods are issued, system decreases the inventory of components at the storage location in Production Planning system.

Movement type 261 is used for goods issue.

Q 2 - Goods issue can be cancelled till order status is confirmed CNF in system?

A - True

B - False

Answer : A

Q 3 - To perform Goods issue reversal, what is the movement type?

A - 261

B - 262

C - 263

D - 264

Answer : B

Q 5 - Which of the following report is used to collect information about hierarchy of work center of a shift?

A - Shift Transfer Report

B - Shift Report

C - Shift Work center Report

D - None of these

Answer : B

Answer : A

Q 7 - To see real time stock, you can use this report for multiple material?

A - Material document list

B - Stock of multiple materials

C - List in Bill of Material

D - All of these

Answer : B

Explanation

To see real time stock, you can use this report for multiple materials. When goods movement are done, you can use this report to see real time stock information.

Use T-Code: MB52

Q 8 - A Storage location is defined as location where materials are stored in plant?

A - True

B - False

Answer : A

Answer : C

Q 10 - Long term planning is almost similar to Material requirement planning in simulate version to predict the production plan as per future requirements?

A - True

B - False

Answer : A

Q 11 - To set your PIR version active, which of the below value should be used to specify requirement would be considered in material requirement planning?

A - 00

B - 01

C - 02

D - 03

Answer : A

Explanation

In SAP PP, demand management is performed by Planned Independent requirement PIR. Planned Independent requirement provides input for production planning. A PIR contains one planned quantity of product and one date for material or a planned quantity is split over a span of time period.

To set your PIR version active use value 00 to specify requirement would be considered in material requirement planning. To maintain number of versions of planned independent requirement, you can set some numbers to active and others to inactive.

Q 12 - What is the usage type for BOM to be used in Production?

A - 1

B - 2

C - 3

D - 4

Answer : A

Q 13 - Which of the following Transaction can be used confirm a Production Order and for Goods movement?

A - CO01

B - CO02

C - CO15

D - MD16

Answer : C

Explanation

To confirm Production Order, use T-code: CO15

You can perform following activities −

  • Generate confirmation document
  • Consume raw materials or semi-finished goods
  • Good receipt of finished goods or semi-finished goods

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 C
2 A
3 B
4 C
5 B
6 A
7 B
8 A
9 C
10 A
11 A
12 A
13 C
sap_pp_questions_answers.htm
Advertisements