SAP PP Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to SAP PP. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP PP Mock Test III

Q 1 - Long Term Planning is not actual run but is used to see if all capacity requirement can be fulfilled and you can also transfer simulative area to operative area if requirements are fulfilled?

A - True

B - False

Answer : A

Explanation

Long term planning in SAP PP is used to check future demands at all Bill of Material level. You can check the current capacity and vendor ability to provide the material in required time period.

This is not actual run but is used to see if all capacity requirement can be fulfilled and you can also transfer simulative area to operative area if requirements are fulfilled.

Q 2 - In Long Term Planning, to create an inactive version of Planned Independent requirement PIR what is version type?

A - 01

B - 02

C - 03

D - 04

Answer : B

Q 3 - Which of the following Order type is used to define the material to be produced, plant location where production has to be done, date and time, quantity of goods required?

A - Production Order

B - Planned Order

C - Purchase Order

D - Sales Order

Answer : A

Explanation

A Production order is used to define the material to be produced, plant location where production has to be done, date and time of production, quantity of goods required. A Production Order also defines which components and sequence of operations are to be used and how the order costs are to be settled.

Q 4 - Which of the following Transaction code is used to display Production Lot?

A - MDL5

B - MDL3

C - MDL1

D - MEL1

Answer : B

Q 5 - Using T-Code CO01, you can create a Production order without referring planned order?

A - True

B - False

Answer : A

Explanation

Q 6 - Which of the following is performed using Planning table and orders are processed as define in work center to meet the Production process?

A - Capacity Planning

B - Capacity Leveling

C - Capacity Requirement gathering

D - All of these

Answer : B

Explanation

Capacity leveling is performed for performing detailed production planning purpose. This is done through planning table which is used to carry detailed planning of capacity requirements over time in future.

Q 7 - In an industry, there is a high product stability, high repetition rate, and product complexity is low. Which type of manufacturing is suitable for this type of production?

A - Discrete Manufacturing

B - Bulk Manufacturing

C - Repetitive Manufacturing

D - All of these

Answer : C

Answer : B

Explanation

NetChange in planning horizon −

This run considers the requirement in predefined planning horizon and not like net change which check the future requirements.

In this run, system consider only those material which has undergone some changes from their last MRP run.

Q 9 - In which of MRP type, system consider all the material irrespective of changes and it is time consuming and not common in Production planning?

A - NetChange

B - NetChange in Planning horizon

C - Regenerative Planning

D - None of these

Answer : C

Explanation

NetChange

In this run system consider those material which has undergone some changes from the previous MRP run.

NetChange in planning horizon

This run considers the requirement in predefined planning horizon and not like net change which check the future requirements.

In this run, system consider only those material which has undergone some changes from their last MRP run.

Regenerative Planning

In this run, system consider all the material irrespective of changes and it is time consuming and not common in Production planning.

Q 10 - Which of the following is used to generate static report that contains planning run material wise and it displays time of MRP run at the top?

A - MRP List

B - Stock/Requirement List

C - Long Term Planning

D - All of the above

Answer : A

Explanation

MRP List is used to generate static report that contains planning run material wise and it displays time of MRP run at the top.

Use T-Code MD05 or go to Logistics → Production → MRP → Evaluation → MRP list

Q 11 - Simulative planning is performed only for long duration and it is not performed for short term and when there is no time restriction?

A - True

B - False

Answer : B

Answer : C

Explanation

Good receipt is performed when material is produced as per Production order and goods is placed at storage location. The stock quantity is increased and movement type 101 is entered.

Q 13 - To check the available stock at any point of time, which of the following can be used?

A - Capacity Leveling

B - Stock overview

C - Stock/Requirement List

D - All of these

Answer : B

Explanation

You can use Stock overview to check the available stock at any point of time. Stock overview can be checked using T-Code: MMBE or go to Logistics → Materials Management → Inventory Management → Environment → Stock → Stock Overview

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 A
2 B
3 A
4 B
5 A
6 B
7 C
8 B
9 C
10 A
11 B
12 C
13 B
sap_pp_questions_answers.htm
Advertisements