SAP PP Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to SAP PP. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP PP Mock Test II

Q 1 - To create routing it is mandate that you first define work center?

A - True

B - False

Answer : A

Answer : A

Explanation

Key Features related to Routing −

To create routing it is mandate that you first define work center.

Multiple material can follow single routing group.

Routing is used for scheduling and costing of operation for raw and finished products.

Routing is used for calculation operation cost for finished product.

Q 3 - Which of the following T-code can be used to change Routing in PP?

A - CA01

B - CA02

C - CA03

D - CA04

Answer : B

Q 4 - Which of the following Planning strategy is used to produce stock without Sales Order?

A - Make to Order

B - Make to Stock

C - Both of These

D - None of these

Answer : B

Answer : A

Explanation

When you use Planning strategy 10, only PIR quantity is considered for MRP run and sales order are completely ignored. In this PIR requirement type LSF and is reduced when you deliver stock to customer.

Q 6 - SAP Production Planning is integrated with which of the following modules?

A - Material Management

B - Sales and Distribution

C - Controlling

D - SAP QM

E - All of the above

Answer : E

Q 7 - Which of the following movement type is used for Goods Receipt in to Warehouse?

A - 101

B - 102

B - 103

B - 122

Answer : A

Q 8 - For Make to Order process, which of the following Planning strategy is used?

A - 20

B - 25

C - 30

D - 35

Answer : A

Explanation

You use Planning strategy 20 for make to order MTO process and planning strategy 25 is used to produce product variants when there is request for variant products from customer

Q 9 - Which of the following module of PP is used to fill demand and supply gap?

A - BOM

B - MRP

C - Work Center

D - Routing

Answer : B

Explanation

MRP run or planning run is an engine which is used to fill demand and supply gap.

Q 10 - Which of the following doesn’t represent an issue Material Requirement Planning element?

A - Sales Order

B - PIR

C - Transfer Order

D - Production Order

Answer : D

Explanation

Issues include PIRs, Dependent Requirements, Order Reservations, Sales Orders, Issuing Stock Transfer Orders, etc. and receipts include Production Orders, Purchase Requisitions, Purchase Orders, Open Production Orders, Receiving Stock Transfer Order, Schedule lines, etc.

Q 11 - Which of the following movement type is used to transfer Posting to storage location?

A - 301

B - 302

C - 305

D - 311

Answer : D

Q 12 - After MRP run, which of the following gets created in Planning?

A - Production Order & Planned Order

B - Purchase Order

C - None of the above

D - Scheduling Lines

Answer : A

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 A
2 A
3 B
4 B
5 A
6 E
7 A
8 A
9 B
10 D
11 D
12 A
sap_pp_questions_answers.htm
Advertisements