SAP Fiori Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to SAP Fiori Framework. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP Fiori Mock Test III

Q 1 - To build a leave approval workflow in ESS, which of the below Business object to be used in the Workflow?

A - FORMABSENC

B - BAPI_ABSENCE_CREATE

C - BAPI_ABSENCE_DELETE

D - FORMAPPROV

Answer : A

Explanation

FORMABSENC BOR Object(SWO1) has a corresponding SAP demo workflow, which is for SAPGUI, meaning it has dialog steps. Most of approval steps are activity type which calls Business Object method.

BAPI_ABSENCE_CREATE,BAPI_ABSENCE_DELETE-creates, delete etc HR infotype 2001

Q 2 - In SAP Fiori Workflow, to expose our Gateway service to outside world, an entry must be created in?

A - Web Server

B - OData Services

C - SAP Business Suite

D - Service Catalogue

Answer : D

Q 3 - In SAP Fiori Back End system, which of the following OData service to define model and to use the method define to create entity, properties etc. using code based implementation?

A - Data Provider Class

B - Base Class

C - Model Provider Class

D - Extension Class

Answer : C

Explanation

MPC - This is used to define model. You can use the method Define to create entity, properties etc. using code based implementation.

Q 5 - In SAP Fiori user role and management, UI roles are defined in which of the component?

A - Back End

B - Front End

C - HANA XS Engine

D - Factsheets

Answer : B

Q 6 - GW_CORE and IW_BEP components are installed on the same ABAP system. To expose Gateway service, which of the following system alias should be used?

A - Remote

B - Local

C - <Client> <SID>

D - <SID> <Client>

Answer : B

Explanation

If the GW_CORE and IW_BEP components are installed on the same ABAP system, then the system alias will probably be LOCAL.

Q 7 - To modify Transactional Apps, which of the following transaction should be used?

A - Launchpad Customizing (LPD_CUST)

B - Search Modeler (ESH_MODELER)

C - ABAP Dictionary (SE11)

D - Role Maintenance (PFCG)

Answer : C

Explanation

To modify Transactional applications, you need to modify below 2 transactions −

ABAP Dictionary (SE11)

ABAP Navigator (SE80)

Q 8 - Which of the following all launcher tile shows number that can be read dynamically?

A - Static

B - Dynamic

C - News Title

D - Factsheet

Answer : B

Q 9 - In intent based navigation, Navigation inside a single application has to be performed by the application.

A - True

B - False

Answer : A

Q 10 - When you configure a static file, which of the following parameter type is not defined?

A - Title

B - Information

C - Target URL

D - Number Unit

Answer : D

Q 11 - To register your application in Gateway system, which of the following transaction is used?

A - LPD_CUST

B - ESH_MODELER

C - LPD_Designer

D - SE11

Answer : A

Q 12 - Which of the following transaction is used to activate ICF service in SAP Fiori?

A - PFCG

B - SE80

C - SICF

D - STFO

Answer : C

Q 13 - To insert a new object like a date or a key figure, which of the following must be extended in UI?

A - Annotation File

B - Static Tiles

C - Search Model

D - A and C

E - B and C

Answer : D

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 A
2 D
3 C
4 B
5 B
6 B
7 C
8 B
9 A
10 D
11 A
12 C
13 D
sap_fiori_questions_answers.htm
Advertisements