Javascript Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to Javascript Framework. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

Javascript Mock Test III

Q 1 - Which of the following function of String object returns the index within the calling String object of the first occurrence of the specified value?

A - substr()

B - search()

C - lastIndexOf()

D - indexOf()

Answer : D

Explanation

indexOf() − Returns the index within the calling String object of the first occurrence of the specified value, or -1 if not found.

Q 2 - Which of the following function of String object returns the index within the calling String object of the last occurrence of the specified value?

A - lastIndexOf()

B - search()

C - substr()

D - indexOf()

Answer : A

Explanation

lastIndexOf() − Returns the index within the calling String object of the last occurrence of the specified value, or -1 if not found.

Q 3 - Which of the following function of String object returns a number indicating whether a reference string comes before or after or is the same as the given string in sort order?

A - localeCompare()

B - search()

C - substr()

D - concat()

Answer : A

Explanation

localeCompare() − Returns a number indicating whether a reference string comes before or after or is the same as the given string in sort order.

Q 4 - Which of the following function of String object is used to match a regular expression against a string?

A - concat()

B - match()

C - search()

D - replace()

Answer : B

Explanation

match() − Used to match a regular expression against a string.

Q 5 - Which of the following function of String object is used to find a match between a regular expression and a string, and to replace the matched substring with a new substring?

A - concat()

B - match()

C - replace()

D - search()

Answer : C

Explanation

replace() − Used to find a match between a regular expression and a string, and to replace the matched substring with a new substring.

Q 6 - Which of the following function of String object executes the search for a match between a regular expression and a specified string?

A - concat()

B - match()

C - replace()

D - search()

Answer : D

Explanation

search() − Executes the search for a match between a regular expression and a specified string.

Q 7 - Which of the following function of String object extracts a section of a string and returns a new string?

A - slice()

B - split()

C - replace()

D - search()

Answer : A

Explanation

slice() − Extracts a section of a string and returns a new string.

Q 8 - Which of the following function of String object splits a String object into an array of strings by separating the string into substrings?

A - slice()

B - split()

C - replace()

D - search()

Answer : B

Explanation

split() − Splits a String object into an array of strings by separating the string into substrings.

Q 9 - Which of the following function of String object returns the characters in a string beginning at the specified location through the specified number of characters?

A - slice()

B - split()

C - substr()

D - search()

Answer : C

Explanation

substr() − Returns the characters in a string beginning at the specified location through the specified number of characters.

Q 10 - Which of the following function of String object returns the characters in a string between two indexes into the string?

A - slice()

B - split()

C - substr()

D - substring()

Answer : D

Explanation

substring() − Returns the characters in a string between two indexes into the string.

Q 11 - Which of the following function of String object returns the calling string value converted to lower case while respecting the current locale?

A - toLocaleLowerCase()

B - toLowerCase()

C - toString()

D - substring()

Answer : A

Explanation

toLocaleLowerCase() − Returns the calling string value converted to lower case while respecting the current locale.

Q 12 - Which of the following function of String object returns the calling string value converted to lower case?

A - toLocaleLowerCase()

B - toLowerCase()

C - toString()

D - substring()

Answer : B

Explanation

toLowerCase() − Returns the calling string value converted to lower case.

Q 13 - Which of the following function of String object returns the calling string value converted to upper case while respecting the current locale?

A - toLocaleUpperCase()

B - toUpperCase()

C - toString()

D - substring()

Answer : A

Explanation

toLocaleUpperCase() − Returns the calling string value converted to upper case while respecting the current locale.

Q 14 - Which of the following function of String object returns the calling string value converted to upper case?

A - toLocaleUpperCase()

B - toUpperCase()

C - toString()

D - substring()

Answer : B

Explanation

toUpperCase() − Returns the calling string value converted to upper case.

Q 15 - Which of the following function of String object returns a string representing the specified object?

A - toLocaleUpperCase()

B - toUpperCase()

C - toString()

D - substring()

Answer : C

Explanation

toString() − Returns a string representing the specified object.

Q 16 - Which of the following function of String object returns the primitive value of the specified object.

A - toLocaleUpperCase()

B - toUpperCase()

C - toString()

D - valueOf()

Answer : D

Explanation

valueOf() − Returns the primitive value of the specified object.

Q 17 - Which of the following function of String object creates an HTML anchor that is used as a hypertext target?

A - anchor()

B - link()

C - blink()

D - big()

Answer : A

Explanation

anchor() − Creates an HTML anchor that is used as a hypertext target.

Q 18 - Which of the following function of String object creates a string to be displayed in a big font as if it were in a <big> tag?

A - anchor()

B - big()

C - blink()

D - italics()

Answer : B

Explanation

big() − Creates a string to be displayed in a big font as if it were in a <big> tag.

Q 19 - Which of the following function of String object creates a string to blink as if it were in a <blink> tag?

A - anchor()

B - big()

C - blink()

D - italics()

Answer : C

Explanation

blink() − Creates a string to blink as if it were in a <blink> tag.

Q 20 - Which of the following function of String object creates a string to be displayed as bold as if it were in a <b> tag?

A - anchor()

B - big()

C - blink()

D - bold()

Answer : D

Explanation

bold() − Creates a string to be displayed as bold as if it were in a <b> tag.

Q 21 - Which of the following function of String object causes a string to be displayed in fixed-pitch font as if it were in a <tt> tag?

A - fixed()

B - big()

C - blink()

D - bold()

Answer : A

Explanation

fixed() − Causes a string to be displayed in fixed-pitch font as if it were in a <tt> tag.

Q 22 - Which of the following function of String object causes a string to be displayed in the specified color as if it were in a <font color='color'> tag?

A - fixed()

B - fontcolor()

C - blink()

D - bold()

Answer : B

Explanation

fontcolor() − Causes a string to be displayed in the specified color as if it were in a <font color = 'color'> tag.

Q 23 - Which of the following function of String object causes a string to be displayed in the specified size as if it were in a <font size = 'size'> tag?

A - fixed()

B - fontcolor()

C - fontsize()

D - bold()

Answer : C

Explanation

fontsize() − Causes a string to be displayed in the specified size as if it were in a <font size = 'size'> tag.

Q 24 - Which of the following function of String object causes a string to be italic, as if it were in an <i> tag?

A - fixed()

B - fontcolor()

C - fontsize()

D - italics()

Answer : D

Explanation

italics() − Causes a string to be italic, as if it were in an <i> tag.

Q 25 - Which of the following function of String object creates an HTML hypertext link that requests another URL?

A - link()

B - sub()

C - sup()

D - small()

Answer : A

Explanation

link() − Creates an HTML hypertext link that requests another URL.

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 D
2 A
3 A
4 B
5 C
6 D
7 A
8 B
9 C
10 D
11 A
12 B
13 A
14 B
15 C
16 D
17 A
18 B
19 C
20 D
21 A
22 B
23 C
24 D
25 A
javascript_questions_answers.htm
Advertisements