Java 8 Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to Java 8. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

Java 8 Mock Test III

Q 1 - Which of the following functional interface represents an operation on a single operand that produces a result of the same type as its operand?

A - ToLongBiFunction<T,U>

B - ToLongFunction<T>

C - UnaryOperator<T>

D - ToIntFunction<T>

Answer : C

Explanation

UnaryOperator<T> functional interface represents an operation on a single operand that produces a result of the same type as its operand.

Answer : C

Explanation

Both of the above options are correct.

Answer : A

Explanation

Using super keyword along with interface name.

Answer : B

Explanation

Using name of the interface.

Answer : A

Explanation

Stream has provided a new method 'forEach' to iterate each element of the stream.

Answer : B

Explanation

The 'map' method is used to map each element to its corresponding result.

Answer : C

Explanation

The 'filter' method is used to eliminate elements based on a criteria.

Answer : D

Explanation

The 'limit' method is used to reduce the size of the stream.

Answer : D

Explanation

The 'sorted' method is used to sort the stream.

Answer : C

Explanation

Both of the above options are correct.

Answer : C

Explanation

Both of the above options are correct.

Q 16 - Can you execute javascript code from java 8 code base?

A - true

B - false

Answer : A

Explanation

Yes! Using ScriptEngineManager, JavaScript code can be called and interpreted in Java.

Q 17 - Which of the following API represents a simplified date-time API with no complexity of timezone handling in java8?

A - Local

B - Zoned

C - Both of the above.

D - None of the above.

Answer : A

Explanation

Local − Simplified date-time API with no complexity of timezone handling.

Q 18 - Which of the following API represents a specialized date-time API to deal with various timezones in java8?

A - Local

B - Zoned

C - Both of the above.

D - None of the above.

Answer : B

Explanation

Zoned − Specialized date-time API to deal with various timezones.

Q 19 - Which of the following class implements a decoder for decoding byte data using the Base64 encoding scheme in Java8?

A - Base64.Decoder

B - Base64.Encoder

C - Base64Decoder

D - Base64Encoder

Answer : A

Explanation

static class Base64.Decoder - This class implements a decoder for decoding byte data using the Base64 encoding scheme as specified in RFC 4648 and RFC 2045.

Q 20 - Which of the following class implements an encoder for encoding byte data using the Base64 encoding scheme in Java8?

A - Base64.Decoder

B - Base64.Encoder

C - Base64Decoder

D - Base64Encoder

Answer : B

Explanation

static class Base64.Encoder - This class implements an encoder for encoding byte data using the Base64 encoding scheme as specified in RFC 4648 and RFC 2045.

Q 21 - Which of the following method of Base64 class returns a Base64.Decoder that decodes using the Basic type base64 encoding scheme?

A - getDecoder()

B - getEncoder()

C - getMimeDecoder()

D - getMimeEncoder

Answer : A

Explanation

getDecoder() method of Base64 class returns a Base64.Decoder that decodes using the Basic type base64 encoding scheme.

Q 22 - Which of the following method of Base64 class returns a Base64.Encoder that encodes using the Basic type base64 encoding scheme?

A - getDecoder()

B - getEncoder()

C - getMimeDecoder()

D - getMimeEncoder

Answer : B

Explanation

getEncoder() method of Base64 class returns a Base64.Encoder that encodes using the Basic type base64 encoding scheme.

Q 23 - Which of the following method of Base64 class returns a Base64.Decoder that decodes using the MIME type base64 decoding scheme?

A - getDecoder()

B - getEncoder()

C - getMimeDecoder()

D - getMimeEncoder

Answer : C

Explanation

getMimeDecoder() method of Base64 class returns a Base64.Decoder that decodes using the MIME type base64 decoding scheme.

Q 24 - Which of the following method of Base64 class returns a Base64.Encoder that encodes using the MIME type base64 encoding scheme?

A - getDecoder()

B - getEncoder()

C - getMimeDecoder()

D - getMimeEncoder

Answer : D

Explanation

getMimeEncoder() method of Base64 class returns a Base64.Encoder that encodes using the MIME type base64 encoding scheme.

Q 25 - Which of the following method of Base64 class returns a Base64.Decoder that decodes using the URL and Filename safe type base64 encoding scheme?

A - getUrlDecoder()

B - getUrlEncoder()

C - getMimeDecoder()

D - getMimeEncoder

Answer : A

Explanation

getUrlDecoder() method of Base64 class returns a Base64.Decoder that decodes using the URL and Filename safe type base64 encoding scheme.

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 C
2 C
3 A
4 B
5 C
6 C
7 A
8 B
9 C
10 D
11 D
12 C
13 C
14 C
15 D
16 A
17 A
18 B
19 A
20 B
21 A
22 B
23 C
24 D
25 A
java8_questions_answers.htm
Advertisements