Go Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to Go. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

Go Mock Test IV

Q 1 - Go programming implementations use a traditional compile and link model to generate executable binaries.

A - false

B - true

Answer : B

Explanation

Go programming implementations use a traditional compile and link model to generate executable binaries.

Q 2 - Go supports type inheritance.

A - true

B - false

Answer : B

Explanation

No support for type inheritance.

Q 3 - Go supports operator overloading.

A - true

B - false

Answer : B

Explanation

No support for operator overloading.

Q 4 - Go supports method overloading.

A - true

B - false

Answer : B

Explanation

No support for method overloading.

Q 5 - Go supports pointer arithmetics.

A - true

B - false

Answer : B

Explanation

No support for pointer arithmetic.

Q 6 - Go supports generic programming.

A - true

B - false

Answer : B

Explanation

No support for generic programming.

Q 7 - Go is a case sensitive language.

A - true

B - false

Answer : A

Explanation

Yes! Go is a case sensitive programming language.

Q 8 - Dynamic type variable declaration provides assurance to the compiler that there is one variable existing with the given type and name.

A - true

B - false

Answer : B

Explanation

Static type variable declaration provides assurance to the compiler that there is one variable existing with the given type and name.

Q 9 - A static type variable declaration requires compiler to interpret the type of variable based on value passed to it.

A - true

B - false

Answer : B

Explanation

A dynamic type variable declaration requires compiler to interpret the type of variable based on value passed to it.

Q 10 - The first line of the program package defines the package name in which a Go program should lie.

A - true

B - false

Answer : A

Explanation

The first line of the program package defines the package name in which a Go program should lie.

Q 11 - Package statement is a must statement as Go programs runs in packages.

A - true

B - false

Answer : A

Explanation

Package statement is a must statement as Go programs runs in packages.

Q 12 - In Go language, a function/variable is exported if its name starts with capital letter.

A - true

B - false

Answer : A

Explanation

A function/variable is exported if its name starts with capital letter.

Q 13 - In Go language, variables of different types can be declared in one statement.

A - true

B - false

Answer : A

Explanation

Yes! Variables of different types can be declared in one go using type inference.

Q 14 - In Go language, Pointer types are derived types.

A - false

B - true

Answer : B

Explanation

Yes! Pointer types are derived types.

Q 15 - In Go language, Structure types are derived types.

A - false

B - true

Answer : B

Explanation

Yes! Structure types are derived types.

Q 16 - In Go language, Array types are inbuilt types.

A - false

B - true

Answer : A

Explanation

No! Array types are derived types.

Q 17 - In Go language, Slice types are inbuilt types.

A - false

B - true

Answer : A

Explanation

No! Slice types are derived types.

Q 18 - Expressions that refer to a memory location is called "rvalue" expression.

A - false

B - true

Answer : A

Explanation

Expressions that refer to a memory location is called "lvalue" expression.

Q 19 - An lvalue may appear as either the left-hand or right-hand side of an assignment.

A - false

B - true

Answer : B

Explanation

An lvalue may appear as either the left-hand or right-hand side of an assignment.

Q 20 - Variables are rvalues and so may appear on the left-hand side of an assignment.

A - false

B - true

Answer : A

Explanation

Variables are lvalues and so may appear on the left-hand side of an assignment.

Q 21 - The term rvalue refers to a data value that is stored at some address in memory.

A - true

B - false

Answer : A

Explanation

The term rvalue refers to a data value that is stored at some address in memory.

Q 22 - An rvalue is an expression that cannot have a value assigned to it which means an rvalue may appear on the right- but not left-hand side of an assignment.

A - true

B - false

Answer : A

Explanation

An rvalue is an expression that cannot have a value assigned to it which means an rvalue may appear on the right- but not left-hand side of an assignment.

Q 23 - Numeric literals are lvalues and so may not be assigned and can not appear on the left-hand side.

A - true

B - false

Answer : B

Explanation

Numeric literals are rvalues and so may not be assigned and can not appear on the left-hand side.

Q 24 - You can have any number of case statements within a select statement in Go.

A - true

B - false

Answer : A

Explanation

You can have any number of case statements within a select statement in Go.

Q 25 - The type for a case in select statement must be the a communication channel operation.

A - true

B - false

Answer : A

Explanation

The type for a case in select statement must be the a communication channel operation.

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 B
2 B
3 B
4 B
5 B
6 B
7 A
8 B
9 B
10 A
11 A
12 A
13 A
14 B
15 B
16 A
17 A
18 A
19 B
20 A
21 A
22 A
23 B
24 A
25 A
go_questions_answers.htm
Advertisements