CSS Mock Test


Advertisements


This section presents you various set of Mock Tests related to CSS. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

CSS Mock Test IV

Q 1 - Which of the following property changes the style of left border?

A - :border-bottom-style

B - :border-top-style

C - :border-left-style

D - :border-right-style

Answer : C

Explanation

The border-left-style changes the style of left border.

Q 2 - Which of the following property changes the style of right border?

A - :border-bottom-style

B - :border-top-style

C - :border-left-style

D - :border-right-style

Answer : D

Explanation

The border-right-style changes the style of right border.

Q 3 - Which of the following property changes the width of bottom border?

A - :border-bottom-width

B - :border-top-width

C - :border-left-width

D - :border-right-width

Answer : A

Explanation

The border-bottom-width changes the width of bottom border.

Q 4 - Which of the following property changes the width of top border?

A - :border-bottom-width

B - :border-top-width

C - :border-left-width

D - :border-right-width

Answer : B

Explanation

The border-top-width changes the width of top border.

Q 5 - Which of the following property changes the width of left border?

A - :border-bottom-width

B - :border-top-width

C - :border-left-width

D - :border-right-width

Answer : C

Explanation

The border-left-width changes the width of left border.

Q 6 - Which of the following property changes the width of right border?

A - :border-bottom-width

B - :border-top-width

C - :border-left-width

D - :border-right-width

Answer : D

Explanation

The border-right-width changes the width of right border.

Q 7 - Which of the following property specifies a shorthand property for setting the margin properties in one declaration?

A - :margin

B - :margin-bottom

C - :margin-top

D - :margin-left

Answer : A

Explanation

The margin specifies a shorthand property for setting the margin properties in one declaration.

Q 8 - Which of the following property specifies the bottom margin of an element?

A - :margin

B - :margin-bottom

C - :margin-top

D - :margin-left

Answer : B

Explanation

The margin-bottom specifies the bottom margin of an element.

Q 9 - Which of the following property specifies the top margin of an element?

A - :margin

B - :margin-bottom

C - :margin-top

D - :margin-left

Answer : C

Explanation

The margin-top specifies the top margin of an element.

Q 10 - Which of the following property specifies the left margin of an element?

A - :margin

B - :margin-bottom

C - :margin-top

D - :margin-left

Answer : D

Explanation

The margin-left specifies the left margin of an element.

Q 11 - Which of the following property specifies the right margin of an element?

A - :margin-right

B - :margin-bottom

C - :margin-top

D - :margin-left

Answer : A

Explanation

The margin-right specifies the right margin of an element.

Q 12 - Which of the following property allows you to control the shape or appearance of the marker of a list?

A - list-style-type

B - list-style-position

C - list-style-image

D - list-style

Answer : A

Explanation

The list-style-type allows you to control the shape or appearance of the marker.

Q 13 - Which of the following property specifies whether a long point that wraps to a second line should align with the first line or start underneath the start of the marker of a list?

A - list-style-type

B - list-style-position

C - list-style-image

D - list-style

Answer : B

Explanation

The list-style-position specifies whether a long point that wraps to a second line should align with the first line or start underneath the start of the marker.

Q 14 - Which of the following property specifies an image for the marker rather than a bullet point or number?

A - list-style-type

B - list-style-position

C - list-style-image

D - list-style

Answer : C

Explanation

The list-style-image specifies an image for the marker rather than a bullet point or number.

Q 15 - Which of the following property serves as shorthand for the marker properties?

A - list-style-type

B - list-style-position

C - list-style-image

D - list-style

Answer : D

Explanation

The list-style serves as shorthand for the marker properties.

Q 16 - Which of the following property specifies the distance between a marker and the text in the list?

A - marker-offset

B - list-style-position

C - list-style-image

D - list-style

Answer : A

Explanation

The marker-offset specifies the distance between a marker and the text in the list.

Q 17 - Which of the following property specifies the bottom padding of an element?

A - padding-bottom

B - padding-top

C - padding-left

D - padding-right

Answer : A

Explanation

The padding-bottom specifies the bottom padding of an element.

Q 18 - Which of the following property specifies the top padding of an element?

A - padding-bottom

B - padding-top

C - padding-left

D - padding-right

Answer : B

Explanation

The padding-top specifies the top padding of an element.

Q 19 - Which of the following property specifies the left padding of an element?

A - padding-bottom

B - padding-top

C - padding-left

D - padding-right

Answer : C

Explanation

The padding-left specifies the left padding of an element.

Q 20 - Which of the following property specifies the right padding of an element?

A - padding-bottom

B - padding-top

C - padding-left

D - padding-right

Answer : D

Explanation

The padding-right specifies the right padding of an element.

Q 21 - Which of the following property serves as shorthand for the padding properties?

A - padding

B - padding-top

C - padding-left

D - padding-right

Answer : A

Explanation

The padding serves as shorthand for the preceding properties.

Q 22 - Which of the following value of cursor shows it as crosshair or plus sign?

A - crosshair

B - default

C - pointer

D - move

Answer : A

Explanation

crosshair: A crosshair or plus sign.

Q 23 - Which of the following value of cursor shows it as an arrow?

A - crosshair

B - default

C - pointer

D - move

Answer : B

Explanation

default: An arrow

Q 24 - Which of the following value of cursor shows it as a pointing hand?

A - crosshair

B - default

C - pointer

D - move

Answer : C

Explanation

pointer: A pointing hand (in IE 4 this value is hand).

Q 25 - Which of the following value of cursor shows it as the 'I' bar?

A - crosshair

B - default

C - pointer

D - move

Answer : D

Explanation

move: The 'I' bar

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 C
2 D
3 A
4 B
5 C
6 D
7 A
8 B
9 C
10 D
11 A
12 A
13 B
14 C
15 D
16 A
17 A
18 B
19 C
20 D
21 A
22 A
23 B
24 C
25 D

css_questions_answers.htm

Advertisements