SAP PM Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP PM. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - In Plant Maintenance, arrange the following tasks in correct order?

  • Notification

  • Newly Created Work Order

  • Creation of Purchase request for work orders

  • Purchase Order created and parts Received

  • Parts issues to Work Order

  • Approval and Planning of Work Order

A - 6, 5,4,3,2,1

B - 3,1,2,4,5,6

C - 3,2,1,6,5,4

D - 1,2,3,4,5,6

E - None of These

Answer : D

Explanation

Key Steps that are included as part of Work Order Notification under SAP PM −

  • Notification
  • Newly Created Work Order
  • Creation of Purchase request for work orders
  • Purchase Order created and parts Received
  • Parts issues to Work Order
  • Approval and Planning of Work Order
  • Scheduling and Releasing Work Order
  • Work Order Execution
  • Closing a Work Order

Answer : C

Explanation

In SAP PM, when there is a malfunction occurs for any of the equipment which requires a response from Maintenance team. The process of correcting this situation is known as Breakdown maintenance.

Q 3 - Which of the following plan can be created without a maintenance strategy and is used for performance based maintenance?

A - Single Cycle Plan

B - Strategy Plan

C - Multiple Counter plan

D - Maintenance plan for service procurement

Answer : C

Explanation

A multiple counter plan can be created without a maintenance strategy and is used for performance based maintenance. In the multiple counter plan you create maintenance cycles and allocate counters of equipment or functional locations with different dimensions to them.

Q 4 - Which of the following maintenance is suitable to plan annual maintenance of a car or service of a Printer after 1 million copies?

A - Single Cycle Plan

B - Strategy Plan

C - Multiple Counter plan

D - Maintenance plan for service procurement

Answer : A

Explanation

Single cycle maintenance plan is used to define exactly one time-based or performance-based maintenance cycle, in which you specify the interval at which the maintenance plan should be executed.

It is one of the simplest maintenance plan used for Maintenance planning.

Example

A single cycle maintenance plan- annual maintenance of a car or service of a Printer after 1 million copies.

Q 5 - In SAP PM, a new notification can be created with reference from?

A - Order

B - Technical object

C - Functional Location

D - All of these

E - a & b

Answer : D

Q 6 - In Refurbishment process, to move the material to Warehouse which of the following movement type is created?

A - Movement type 101

B - Movement type 102

C - Movement type 103

D - Movement type 104

Answer : A

Q 8 - Which of the following shows an invalid warranty and negative checks are shown for Warranty claim results?

A - 00

B - 03

C - 01

D - 02

Answer : B

Explanation

  • 00 shows a valid warranty and positive check result are shown.
  • 03 shows an invalid warranty and negative check result are shown.
  • 01 shows no warranty check possible since required measuring point is missing in the warranty claim.
  • 02 shows no warranty check possible since required measurement document is missing in the system.

Q 9 - When you create a maintenance strategy plan for a Printer to be performed after 1 million copies, it is example of?

A - Time based

B - Performance Based

C - Both of these

Answer : B

Q 10 - In SAP Plant Maintenance, which of the following role is responsible to perform planning maintenance tasks based on incoming malfunction reports and is responsible to raise maintenance orders, order type, scope, resources, and schedule of the tasks delivery?

A - Maintenance Manager

B - Maintenance Planner

C - Maintenance engineer

D - Maintenance Supervisor

Answer : B

Explanation

In SAP Plant Maintenance, a Maintenance planner is responsible for planning maintenance tasks based on incoming malfunction reports. Maintenance planner is responsible to raise maintenance orders, order type, scope, resources, and schedule of the tasks delivery.

sap_pm_questions_answers.htm
Advertisements