SAP PM Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to SAP PM. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP PM Mock Test IV

Q 1 - Which of the following functions can be performed on mobile devices w.r.t Enterprise Asset Management?

A - Order Processing

B - Notification Processing

C - Enter Measurement Readings

D - Stock Processing

E - A & B

F - A,B & C

G - All of the above

Answer : G

Explanation

You can perform following functions on mobile devices w.r.t Enterprise Asset Management −

  • Order Processing
  • Notification Processing
  • Enter Measurement Readings
  • Stock Processing
  • Management of Technical Objects

Q 2 - Which of the following is correct?

Maintenance Plan Type Maintenance Strategy

1) Single cycle plan, time-based No

2) Single cycle plan, performance-based No

3) Strategy plan, time-based Yes

4) Strategy plan, performance-based Yes

5) Multiple counter plan No

A - 1,2,3 are correct

B - 1,2,3,4 are correct

C - 2,3,4,5 are correct

D - 2,3,4 are correct

E - 1,2,3,4,5 are correct

Answer : E

Q 3 - Which of the time based scheduling allows you to perform Maintenance strategy every 30 working days?

A - Time Based

B - Time Based by Key date

C - Time Based by factory calendar

D - All of the above

Answer : C

Explanation

Time-based (for example, every 30 days)

Time-based by key date (for example, every 30 days on the 30th day of the month)

Time-based by factory calendar (for example, every 30 working days)

Q 4 - When you create a maintenance strategy plan for a Printer to be performed after 1 million copies, it is example of?

A - Time based

B - Performance Based

C - Both of these

Answer : B

Q 5 - When you assign multiple packages with different cycle duration to a strategy, all packages can have different dimensions?

A - True

B - False

Answer : B

Q 6 - Which of the following is used to define which preventive maintenance tasks should take place regularly at a technical object or a group of technical objects?

A - Notification

B - Work Order

C - Maintenance Item

D - WCM objects

Answer : C

Explanation

A maintenance item describes which preventive maintenance tasks should take place regularly at a technical object or a group of technical objects.

Q 7 - A Maintenance Plan must contain atleast on of Maintenance Items?

A - True

B - False

Answer : A

Q 8 - What is the usage type for BOMs in plant maintenance?

A - 1

B - 2

C - 3

D - 4

Answer : D

Q 9 - Which of the following are the technical objects?

A - None

B - Equipment & Functional location

C - Material

D - BOM

Answer : B

Q 10 - A Repair is known as- all measures which restore the ideal condition of a technical system?

A - True

B - False

Answer : A

Q 12 - In Plant Maintenance, you can make a location field as mandatory in IW31 T-Code?

A - True

B - False

Answer : A

Explanation

Yes, in T-code: IW31 → Location → Location Tab (Mandatory)

Plant Maintenance and Customer Service → Maintenance and Service Processing → Maintenance and Service Orders → Define Field Selection for Order Header Data

(PM)--- Field Selection for Location/Account Assignment Data

Q 13 - In SAP Plant Maintenance, which of the following role is responsible to perform planning maintenance tasks based on incoming malfunction reports and is responsible to raise maintenance orders, order type, scope, resources, and schedule of the tasks delivery?

A - Maintenance Manager

B - Maintenance Planner

C - Maintenance engineer

D - Maintenance Supervisor

Answer : B

Explanation

In SAP Plant Maintenance, a Maintenance planner is responsible for planning maintenance tasks based on incoming malfunction reports. Maintenance planner is responsible to raise maintenance orders, order type, scope, resources, and schedule of the tasks delivery.

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 G
2 E
3 C
4 B
5 B
6 C
7 A
8 D
9 B
10 A
11 D
12 A
13 B
sap_pm_questions_answers.htm
Advertisements