SAP PM Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to SAP PM. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP PM Mock Test II

Q 1 - What is the order type to perform Preventive Maintenance in Plant Maintenance?

A - PM01

B - PM02

C - PM03

D - PM04

Answer : C

Explanation

In SAP system, PM01 is the order type to perform Corrective maintenance and PM03 is for performing Preventive maintenance.

Q 2 - Which of the following is used to define the sequence of activities that are performed as part of Preventive Maintenance in an organization?

A - Task Lists

B - Notification

C - Work Order

D - Maintenance Order

Answer : A

Q 3 - Which of the following plan can be created without a maintenance strategy and is used for performance based maintenance?

A - Single Cycle Plan

B - Strategy Plan

C - Multiple Counter plan

D - Maintenance plan for service procurement

Answer : C

Explanation

A multiple counter plan can be created without a maintenance strategy and is used for performance based maintenance. In the multiple counter plan you create maintenance cycles and allocate counters of equipment or functional locations with different dimensions to them.

Q 4 - Which of the following maintenance is suitable to plan annual maintenance of a car or service of a Printer after 1 million copies?

A - Single Cycle Plan

B - Strategy Plan

C - Multiple Counter plan

D - Maintenance plan for service procurement

Answer : A

Explanation

Single cycle maintenance plan is used to define exactly one time-based or performance-based maintenance cycle, in which you specify the interval at which the maintenance plan should be executed.

It is one of the simplest maintenance plan used for Maintenance planning.

Example

A single cycle maintenance plan- annual maintenance of a car or service of a Printer after 1 million copies.

Q 5 - Which process of SAP Plant Maintenance is used to repair spare parts and to return the spare parts to warehouse or to the equipment?

A - Refurbishment Process

B - Project-Oriented Maintenance

C - Breakdown Maintenance

D - Preventive Maintenance

E - Work Clearance Maintenance

Answer : A

Explanation

Refurbishment is defined as process to repair spare parts and to return the spare parts to warehouse or to the equipment. You can define a Refurbishment order as Maintenance order by which you can execute the process of refurbishing damaged equipment and to perform this you need a material and Serial # combination.

Q 6 - In which of the component, capacity of work centers are shown in graphical manner and you can use new planning tree for displaying capacity view of planning board?

A - MEB

B - Log Book

C - Outline agreement

D - Service Contract

Answer : A

Explanation

Using MEB in SAP Plant Maintenance, you can easily manage the maintenance planning consists of work packages. The capacity of work centers are shown in graphical manner and you can use new planning tree for displaying capacity view of planning board.

Q 7 - Which of the following should be used to represent and trace pieces of equipment from a functional perspective?

A - Pieces of Equipment

B - Functional Location

C - BOM’s

D - Material

Answer : B

Q 8 - Which of the following submodule of Plant Maintenance is used to control and monitor the safety measures?

A - Work Flow

B - Notification

C - Work Clearance Management

D - Enterprise Asset Management EAM

Answer : C

Explanation

Work Clearance Management in Plant Maintenance is used to control and monitor the safety measures. It provides safe working conditions for employees in the organization and to follow the environmental protection regulations.

Q 9 - In an Organization, Which of the following factor doesn’t affect work place safety?

A - Task Category

B - Technical specifications of the system

C - Organization within the maintenance department

D - Bill of Material

Answer : D

Q 11 - Which of the following authorization profile in Work Clearance object is used to manage all authorizations for checks and simulations?

A - I_WCM_ALL

B - I_CONF_ALL

C - I_WCM_ALL

D - I_VAL_ALL

Answer : B

Q 12 - In SAP Plant Maintenance, Refurbishment process is integrated with MM, CP and PS?

A - True

B - False

Answer : A

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 C
2 A
3 C
4 A
5 A
6 A
7 B
8 C
9 D
10 D
11 B
12 A
sap_pm_questions_answers.htm
Advertisements