SAP MM Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP MM. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Answer : B

Explanation

Requirement and Information Gathering

Procurement process starts with gathering information about product and its quantity. Then for required products and services, it is necessary to look for suppliers who can satisfy the requirements.

Supplier Contact

After gathering requirements one will look for the suppliers who can fulfill the requirements. Based on that quotation request or information request can be made to suppliers or direct contact can be made with them.

Background Review

Once the supplier is known product/service quality is checked, and any necessities for services such as installation, warranty and its maintenance are investigated. Some samples of the products can be obtained for quality examination.

Negotiation

Some negotiations with suppliers is made regarding price, availability and delivery schedule of the products/services. After this a contract is signed that is a binding legal document between supplier and ordering party. A contract will include all necessary information like price and quantity of material, delivery date, etc.

Order fulfillment

Ordered material will be shipped, delivered to the ordering party and supplier is paid accordingly. Training and Installation of product or services may also be included.

Consumption, Maintenance and Disposal

As the products/service is consumed the performance of the products or services is evaluated and any follow up service support if required is analyzed.

Contract Renewal

Once the product or services are consumed or contract expires and needs to be renewed, or the product or service is to be re-ordered, company experience with vendors and service provider is reviewed. If the products or services are to be re-ordered, the company decides whether to order from previous supplier or think about new suppliers.

Q 2 - The Organizational Structure in MM consists of which of the following elements?

A - Client

B - Company Code

C - Plant

D - Storage Location

E - A, B and C

F - All of the above

Answer : F

Q 3 - Which of the following purchasing type, a purchasing organization is not assigned to any company code and it procures for all company codes belonging to different client?

A - Centralized Purchasing

B - Company specific Purchasing

C - Plant specific Purchasing

D - None of the above

Answer : A

Q 4 - Which of the following document types can appear in the purchase order history for a purchase order line item?

A - Invoice

B - Release Procedure

C - Purchase Order

D - All of the above

Answer : A

Q 5 - Which of the following category represents an account assignment category?

A - Release Order

B - G/L Account

C - Purchase Requisition

D - Sales Order

Answer : D

Q 6 - After processing of purchase order by vendor, material is delivered to ordering party and this process is called as goods receipt?

A - True

B - False

Answer : A

Q 7 - Contract and Scheduling Agreement are same?

A - True

B - False

Answer : B

Q 8 - What is the movement type for Goods issue for a cost center?

A - 101

B - 103

C - 201

D - 301

Answer : C

Q 9 - In SAP MM, you can view the most up to date planning data on a material using which of the following?

A - Material Requirement Planning List

B - Display Material and Accounting Documents

C - Stock Requirement List

D - Stock Overview Report

Answer : C

Q 10 - You can make changes to Purchase Order once it is released?

A - True

B - False

Answer : A

Explanation

You can make changes to Purchase Order when it is released. When it is significant change it will retrigger approval cycle.

sap_mm_questions_answers.htm
Advertisements